QN Sport+ Television N.V.

West Ham-verdediger Kurt Zouma in opspraak na het trappen van zijn kat

AMSTERDAM – Na Mason Greenwood is er deze week weer een voetballer uit de Premier League in opspraak geraakt. Het gaat om Kurt Zouma van West Ham United. Op een gelekte Snapchat-video is te zien hoe hij zijn kat mishandelt.

De centrale verdediger laat zijn huisdier uit zijn handen vallen geeft hem vervolgens een trap door de kamer heen. Even later gooit hij zijn schoen naar de kat en rent hij deze door het huis achterna, terwijl er gelachen wordt. De beelden zouden gemaakt door zijn broer.

 

Zouma, die eerder voor Chelsea speelde en tien interlands op zijn naam heeft staan, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn wangedrag. „Er zijn geen excuses voor mijn gedrag. Ik wil benadrukken dat het goed gaat met onze katten. Ze zijn geliefd door mijn hele familie. Dit was een incident en het zal niet opnieuw gebeuren.” Naar verluidt werd hij boos op zijn kat, toen deze rotzooi maakte in de villa van Zouma.

West Ham heeft inmiddels gereageerd op de situatie. „We hebben met Kurt gesproken en gaan deze zaak intern verder afhandelen, maar we willen duidelijk maken dat we dierenmishandeling op geen enkele manier goedkeuren.”

 

Buiten de club worden er mogelijk ook vervolgstappen genomen tegen Zouma. Het valt niet uit te sluiten dat hij nog aangeklaagd wordt vanwege dierenmishandeling. Enkele dierenorganisatie hebben hun afkeer al uitgesproken. Als er een veroordeling volgt, zou dat nog wel eens langdurige gevolgen kunnen hebben voor de mandekker. Afgelopen juni werd de maximum celstraf voor dierenmishandeling verhoogd van zes maanden naar vijf jaar.

Telesport