QN Sport+ Television N.V.

Wijnaldum: ’Dit team kan alles overwinnen’

Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum kan na het winnen van de Champions League ook de Europese Supercup aan zijn prijzenkast toevoegen.

In een kolkend Vodafone Park, aan de Bosporus in Istanboel, stonden Champions League-winnaar Liverpool en Europa League-kampioen Chelsea tegenover elkaar. Na een enerverend Engels onderonsje, dat op en neer golfde, kwamen The Reds uiteindelijk – na strafschoppen – als winnaar uit de bus.

Wijnaldum begon op de bank, maar werd na een ruim uur spelen in het veld gebracht. De middenvelder maakte de wedstrijd – inclusief verlenging – vol, maar meldde zich niet aan het front toen de penaltyserie begon. Niet gek, want in de strijd om de Community Shield (Engelse supercup), miste de Oranje-international vanaf de stip, waardoor Manchester City er met de winst vandoor ging.

„Dit is er een voor Champions Wall”, zegt Wijnaldum over de winst van de Europese Supercup op Twitter. „Het was een zwaar gevecht, maar dit team kan alles overwinnen.” De formatie van Jürgen Klopp werd in Turkije door duizenden Liverpool-fans de hele wedstrijd toegezongen. „Grote dank aan alle Reds die hier in Istanboel aanwezig waren!”, eindigt Wijnaldum zijn bericht.

Telesport