QN Sport+ Television N.V.

Wijnaldum: ‘PSG speelt het voetbal waar ik van houd’

Georginio Wijnaldum begint met veel motivatie en een goed gevoel aan zijn nieuwe avontuur. De Oranje-international werd door Paris Saint-Germain donderdag gepresenteerd aan de Franse pers.

Veel is voor de dertigjarige middenvelder nieuw. Een nieuwe club en een nieuwe competitie, maar een oude bekende als trainer. Met Mauricio Pochettino sprak Wijnaldum al eens uitgebreid toen de Argentijn nog manager was van Tottenham Hotspur en hij de middenvelder graag aan zijn selectie wilde toevoegen. De aanwezigheid van Pochettino in Parijs vergrootte voor Wijnaldum de aantrekkingskracht van PSG.

‘De hele club heeft me het gevoel gegeven dat ik hier echt gewild ben en dat heeft een grote rol gespeeld bij mijn beslissing’, zegt de aanwinst, die transfervrij is overgekomen van Liverpool en ook in de belangstelling stond van Barcelona. Een van de grote hoogtepunten in zijn vijfjarige dienstverband bij The Reds was het winnen van de Champions League in het seizoen 2018/19.

 

De Champions League winnen is voor PSG het grote doel geworden sinds de overname door Qatar Sports Investment tien jaar geleden. De Fransen kwamen een paar keer erg ver in het miljardenbal en verloren in het seizoen 2019/20 nog de finale van Bayern München, maar de heilige graal veroveren is nog niet gelukt. Wijnaldum kent de ambitie: ‘Titels winnen is erg belangrijk en PSG wil winnen, het is een club die veel progressie heeft geboekt in de laatste jaren. Ze hebben de Champions League-finale al eens gehaald en stonden vorig seizoen nog in de halve finale. Het is een prachtig project en we bouwen aan een ploeg waarmee we onze doelen kunnen bereiken.’

Over de aantrekkingskracht van PSG voegt Wijnaldum nog toe: ‘In Liverpool speelden we erg aanvallend voetbal, dat was belangrijk voor me. Op de aanval spelen past bij mij en PSG speelt het voetbal waar ik van houd. Het is ook het voetbal dat bij me past.’

De ploeg van Pochettino werkt nu toe naar de start van het nieuwe seizoen. Op 7 augustus staat de eerste competitiewedstrijd al op het programma, dan is Troyes de tegenstander. Een weekend eerder speelt PSG al tegen kampioen Lille bij de strijd om de Franse Super Cup.

vi.nl