QN Sport+ Television N.V.

Willems geniet van terugkeer op het veld na maandenlange blessure

Jetro Willems is weer terug op het voetbalveld. De 26-jarige vleugelverdediger liep in januari een zware kruisbandblessure op bij Newcastle United en kan nu, acht maanden later, weer vooruit kijken.

Inmiddels is de Nederlander terug in Frankfurt en daar begon hij weer aan zijn eerste groepstraining. ‘Ik heb weer een gedeelte meegedaan met het team en het is heel fijn om weer terug te zijn’, zei hij op het clubkanaal van Eintracht Frankfurt. ‘Gewoon kunnen praten en voetballen met mijn teamgenoten. De trainer zei dat ik het gevoel en het vertrouwen terug moest krijgen en daarna zien we wel weer verder. Nu is het nog moeilijk, ik ben er zeven maanden uit geweest.’

Willems was bezig aan een ijzersterk seizoen bij Newcastle United, dat hem huurde van Eintracht Frankfurt. In negentien Premier League-duels was Willems twee keer trefzeker en was hij uitgegroeid tot een vaste waarde bij The Magpies. Hoewel hij lange tijd niet meer uitkwam voor het Nederlands elftal, begon Willems zelfs stiekem te dromen van een nieuwe oproep.

‘Een terugkeer in Oranje zat de laatste maanden in mijn achterhoofd. Het was niet iets waar ik zelf heel veel druk op zette. Niet van: ik móet, ik móet. Maar het was wel een extra drijfveer voor me. Om te proberen het EK te halen. Ik wist: als ik zo blijf presteren, kom ik vanzelf wel weer in beeld. Helaas is mijn blessure ook in dat opzicht een flinke streep door de rekening’, zei hij daarover tegen Voetbal International.

Eintracht Frankfurt begon vorige week met een thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld aan het nieuwe Bundesliga-seizoen. Het werd 1-1. Aankomende vrijdag staat het uitduel met Hertha BSC op het programma.

 vi.nl