QN Sport+ Television N.V.

Williams knokt zich langs Riske op Wimbledon, ook Halep naar laatste vier

Serena Williams heeft op Wimbledon de halve finales bereikt. De zevenvoudig kampioene was met 6-4, 4-6, 6-3 te sterk voor landgenote Alison Riske, de Amerikaanse toernooiwinnares van Rosmalen die in de vorige ronde de nummer één van de wereld Ashleigh Barty had verslagen.

De 37-jarige Williams stond voor de veertiende keer in de kwartfinales van Wimbledon en verloor daarin maar twee keer: in 2001 van Jennifer Capriati en in 2007 van Justine Henin.

Riske, die dit seizoen veertien van haar vijftien graswedstrijden had gewonnen, dwong door een break op 4-4 een derde set af tegen Williams. Ze werd daarmee de eerste speelster in de historie van Wimbledon die in de eerste vijf partijen in het hoofdtoernooi een driesetter voor de kiezen kreeg.

Knotje

In een boeiend gevecht knokte Riske zich vervolgens van 1-3 naar 3-3, maar op 3-4 – opvallend genoeg net nadat Williams haar tot dan los hangende haardos in een knotje had verwerkt – werd ze opnieuw gebroken toen ze een dubbele fout sloeg op Williams’ vierde breekkans.

Serena Williams, knokkend voor een punt.

Williams, die in totaal slechts vijf breakpoints tegen kreeg maar die wel allemaal benut zag worden, kon zich vervolgens nog een dubbele fout permitteren, maar maakte de partij uiteindelijk met haar negentiende ace uit.

Halep klopt ‘angstgegner’

Simona Halep bereikte voor de tweede keer de halve finales van Wimbledon. De 27-jarige Roemeense, die nog nooit in de finale stond in Londen, won met 7-6 (4), 6-1 van Zhang Shuai.

Simona Halep tijdens haar partij tegen Zhang in de kwartfinale op Wimbledon.

De Chinese nummer vijftig van de wereld stond pas voor de tweede keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi, maar kon de partij wel met enig vertrouwen ingaan: in haar laatste twee duels met Halep ging zij overtuigend met de zege aan de haal.

Ook ditmaal had Zhang aanvankelijk de overhand. Met veel spreiding in haar spel liep ze rap uit naar 4-1, waarna ze vier breekkansen miste om op 5-1 te komen. Halep kwam daarna beter in haar spel. Ze maakte minder fouten, imponeerde met sterke returns en was superieur in de tweede set.

Agressief

Waar Halep bijna een uur nodig had om de eerste set naar zich toe te trekken, was ze in de tweede al binnen een halfuur klaar. De nummer zeven van de wereld stond in 2014 voor het laatst bij de laatste vier in Londen.

“Ik heb veel vertrouwen en speel mijn beste grastennis ooit”, verklaarde Halep, die vorig jaar op Roland Garros haar enige grandslamtitel veroverde. “Ik probeerde zo agressief als mogelijk te spelen en dat is me gelukt.”

 

 

 

Bron: NOS.nl