QN Sport+ Television N.V.

Woedend Espanyol eist dat wedstrijd tegen Atlético uit de boeken verdwijnt

Espanyol wil dat de wedstrijd tegen Atlético Madrid ongeldig wordt verklaard. De club uit Barcelona speelde met 3-3 gelijk tegen de grootmacht uit Madrid. Gezien de benarde positie op de ranglijst is een punt eigenlijk te weinig, voorts vinden de Catalanen dat ‘hun rechten zijn geschonden’.

Dat valt te lezen in een buitengewoon boos statement op de clubwebsite. De toorn richt zich op het tweede doelpunt dat aan het team van Diego Simeone werd toegekend. Antoine Griezmann heeft hem op zijn naam gekregen, maar Espanyol twijfelt ernstig aan het oordeel van de VAR dat de poging van de Fransman in zijn geheel over de lijn is geweest.

 

‘Er is een beeld gebruikt waarmee het onmogelijk te zien is of de bal over de lijn is of niet. Sterker nog, met alle mogelijkheden die we bij onszelf en bij derde partijen hadden, is uit te wijzen dat de bal niet over de lijn was. Deze handelswijze is in strijd met het VAR-protocol, omdat er een beslissing wordt gecorrigeerd zonder dat er sluitend bewijs voor is. Dat is een schending van de wedstrijd en een manifeste verwaarlozing voor wat betreft het toepassen van de regels, resulterend in onherstelbare schade aan onze club.’

tromoto nv

Espanyol is dus laaiend, de club voelt zich ‘serieus beschadigd’. ‘RCD Espanyol zal vragen om een akkoord om de wedstrijd ongeldig te verklaren, en beraadt zich op mogelijke judirische stappen. Het is extreem belangrijk om te vermelden dat het niet de menselijke vergissing is die we aan de kaak willen stellen, maar wel een grove verwaarlozing van het arbitrale team en in het bijzonder aan de VAR-arbiters.’

Met nog twee speelronden te gaan heeft Espanyol geen beste positie. De blauw-witten staan drie punten achter op de nummers achttien, zeventien en zestien: Valladolid, Cádiz en Getafe. Het seizoen eindigt met een uitwedstrijd bij Valencia en een ontmoeting met Alméria voor eigen publiek.

vi.nl