QN Sport+ Television N.V.

Woeste worstelcoaches strippen in olympische ring

Twee worsteltrainers uit Mongolië zijn zondag woedend uit de kleren gegaan. Nadat hun pupil in Rio de Janeiro de strijd om olympisch brons verloren had, stripten de coaches tot aan hun onderbroek.

Mandakhnaran Ganzorig had een voorsprong van 7-6, toen hij in de laatste achttien seconden van het gevecht tegen de Oezbeek Ikhtiyor Navruzov in de klasse tot 65 kilo provocerend wegdanste bij zijn tegenstander.

Toen de tijd erop zat, werd de Mongoolse worstelaar door de ring gedragen door zijn juichende coaches. Maar de jury gaf hem achteraf een straf wegens passiviteit, waardoor Oezbeek de bronzen medaille won.

Ganzorig stortte vol ongeloof op de vloer en zijn coaches protesteerden woedend bij de jury, waarbij ze hun kleding uittrokken en met hun schoenen gooiden.

Byambarenchin Bayaraa, een van de coaches zei na afloop: “Dit was een protest, we hadden een probleem met de arbitrage. Drie miljoen mensen in Mongolië wilden deze bronzen medaille, maar nu hebben we niets.”

Navruzov verbaasde zich over het gedrag van de tegenstander. “Hij probeerde weg te rennen, dat is niet toegestaan. Ik heb weinig respect voor hem en zijn trainer.”