QN Sport+ Television N.V.

Wolff: ‘Het gaat nu echt elke race om de details tussen de top drie’

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat de marges zo klein zijn geworden tussen de teams in de top drie dat er zelfs geen sprake meer is van een patroon dat een bepaald team op een bepaald type circuit de overhand heeft.

De afgelopen jaren was het wel vaak zo dat Mercedes in bijvoorbeeld Canada, België of Italië ijzersterk was omdat de circuits aldaar bij de Mercedes-bolides pasten, maar volgens Wolff hangt de vorm tegenwoordig een stuk minder van de circuits af. “Wij reisden naar Montréal af in de veronderstelling dat we erg sterk zouden zijn, maar verlieten de stad met de wetenschap dat we het niet zo goed deden als gedacht.”

Mercedes-teambaas Wolff.

“Ferrari had er simpelweg een snellere auto, zowel in de kwalificatie als de race. We maakten er geen moment kans op de zege. Er is geen sprake meer van een patroon”, concludeert Wolff zodoende: “Voorheen waren wij dominant op dit soort banen en worstelden we op andere circuits, maar de marges zijn dit jaar gewoon heel klein geworden.”

Het gevolg is dat het nu echt een driestrijd is vooraan, tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. “Elke race zijn er zes auto’s die kunnen winnen. Je kunt dus niks voor lief nemen.” De strijd om de titel wordt dit seizoen dan ook bepaald door details, denkt Wolff. “Het gaat erom wie de minste fouten maakt en elk weekend de beste verbeteringen voor de motor weet te brengen. Dat is de nieuwe realiteit.”

 

 

Bron: Formule1.nl