QN Sport+ Television N.V.

Wolff zal Ocon niet tegenhouden: ‘Hij moet zich laten zien in de Formule 1, bij ons of ander team’

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat andere teams interesse hebben in Esteban Ocon, mocht hij in 2020 niet aan de slag gaan bij de Duitse renstal. De teambaas beweert dat hij de Fransman niet zal tegenhouden om naar een ander team te vertrekken, omdat hij de Mercedes-protegé in 2020 op de grid wil zien.

”Wanneer je een jonge rijder geen kansen kunt bieden, moet je zoeken naar een compromis”, aldus Wolff tegen Motorsport.com. ”Ik wil de carrière van Ocon niet saboteren door hem tegen te houden. Hij zegt dat hij het begrijpt als we dat wel zouden doen, als we hem binnen de Mercedes-familie willen houden. Hij is een fantastische persoonlijkheid”, aldus de Oostenrijker.

Wolff zegt dat de deur voor Ocon altijd open blijft staan, al vertrekt hij naar een ander team. ”Ik ben van mening dat hij een kans moet krijgen om zich in de Formule 1 te laten zien, of het dan bij ons is of niet. Wie weet wat er over twee, drie of vier jaar gebeurt. Ze zijn allemaal nog zo jong, tussen de 22 en 24 jaar, de leeftijd waarop Lewis zijn Formule 1-debuut maakte. Al die jonge gasten hebben een fantastische toekomst in het verschiet”, aldus Wolff.

Esteban Ocon in de Mercedes tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Bottas onder druk
De Mercedes-teambaas zegt dat er niet alleen interesse is van teams als hij wordt vrijgelaten door Mercedes. ”Het heeft er niets mee te maken of hij door Mercedes losgelaten wordt, want als hij voor een ander team rijdt, rijdt hij niet ook voor ons. Dus ja, er is zeker belangstelling voor hem in de paddock”, geeft Wolff weg.

Wolff heeft al eerder benadrukt dat hij de Mercedes-protegé op de grid wil zien in 2020. Daarnaast lijkt de positie van Valtteri Bottas steeds meer onder druk te komen. De Fin heeft voor volgend seizoen nog geen contract, en de resultaten van de afgelopen races helpen hem niet: in de afgelopen vier races pakte hij slechts 37 punten, terwijl Hamilton er 63 pakte.

 

 

Bron: Formule1.nl