QN Sport+ Television N.V.

WOODS: ‘BESEFTE NIET HOE SLECHT MIJN RUG WAS’

Golficoon Tiger Woods maakt donderdag zijn rentree in wedstrijdverband en hij doet dat pijnvrij. Kunnen we ook meteen weer wonderen verwachten van de man die in totaal dertien jaar de nummer één van de wereld was? „Ik ben heel blij dat ik weer competitief golf kan spelen, maar mijn verwachtingen zijn getemperd. Ik heb twee jaar niet gespeeld”, is hij realistisch.

Sinds 2014 heeft Woods meer operaties aan zijn rug gehad (vier) dan hij top tien-klasseringen (één) noteerde. Zijn collega’s verwachten dat Woods behoorlijk goed voor de dag zal komen. „Hij ziet er goed uit”, zei de Amerikaanse topgolfer Patrick Reed, die net als president Donald Trump deze week een oefenronde met het fenomeen speelde. „Tiger sloeg me er zelfs op een gegeven moment flink uit. Met zijn afslag lag hij op een gegeven moment vijftig meter verder.”

Het zijn de tekenen dat Woods inderdaad verlost is van zijn helse rugpijnen, die sinds 2013 zijn lichaam terroriseerden.

Of hij in het afgelopen jaar heeft gedacht dat hij nooit meer zou spelen? „Of definitief stoppen het juiste woord is, weet ik niet. Ik kon een periode niet eens uit eten, omdat ik niet normaal op een stoel kon zitten. Golfen op het hoogste niveau was op dat moment wel het laatste waar ik aan dacht. Ik heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoe slecht mijn rug er aan toe was. Nu ik me zo fantastisch voel, is het moeilijk om me in te beelden dat ik lange tijd heb geleefd met de rugklachten, met mijn voet en been die niet functioneerden door de uitstraling, en de vele nachten die ik niet heb kunnen slapen vanwege de pijn.” Hij voegde echter ook een positief aspect toe. „In de periode dat ik niet kon spelen, was het wel een zegen dat ik veel tijd voor mijn kinderen had.”
Bron : Telesport.nl