QN Sport+ Television N.V.

Xavi hoopt ondanks ‘Pedri-dependencia’ op ommekeer in San Sebastian

Barcelona-trainer Xavi Hernández hoopt dat de Catalanen donderdag tegen Real Sociedad het tij kunnen keren na twee pijnlijke thuisnederlagen. Barça kan in San Sebastian niet beschikken over middenvelder Pedri, tot ongenoegen van Xavi.

Pedri viel vorige week met een dijbeenblessure uit in het verloren thuisduel Eintracht Frankfurt, ontbrak maandag tegen Cádiz en is ook in de Reale Arena niet van de partij, laat Xavi woensdag weten op een persconferentie. ‘Pedri is een cruciale speler voor ons, een van de middenvelders van de wereld die ons spelopvatting het beste begrijpt. Zijn blessure is een heel groot verlies, net als dat van Ansu’, aldus Xavi.

 

De invloed van Pedri op de resultaten van Barcelona in La Liga dit seizoen blijkt ook uit statistieken van Opta. In de twaalf competitieduels waarin de Spaans international in actie kwam voor Barça, boekten de Catalanen tien overwinningen en speelden twee keer gelijk. Daarmee behaalde Barcelona met Pedri 89 procent van het maximaal aantal punten in La Liga.

 

In de negentien wedstrijden zonder Pedri, die lange tijd uit de roulatie was met een hamstringblessure, won Barcelona zeven keer, speelde zeven keer gelijk en verloor vijf keer. Bij afwezigheid van Pedri wist Barcelona slechts 28 van de maximale 57 punten te behalen. Dat komt neer op 49 procent, waarmee de ‘Pedri-dependencia’ duidelijk aan het ligt komt.

 

DTSNV

Ommekeer
Na de nederlagen tegen Eintracht Frankfurt en Cádiz hoopt Xavi zonder Pedri op een ommekeer tegen Real Sociedad, de nummer zes in La Liga. Vorig seizoen hield Barça huis in San Sebastian en won met grote cijfers: 1-6. ‘Tweede worden is normaal gesproken geen doel voor Barcelona, maar dat is nu wel de realiteit voor ons. Ik blijf positief ondanks de laatste twee duels. We hebben in de afgelopen periode laten zien sterke teams te kunnen verslaan, zoals Real Madrid, Napoli, Villarreal, Atlético Madrid en Sevilla’, aldus Xavi.

vi.nl