QN Sport+ Television N.V.

Xavi: ‘Ik heb Messi gesproken over een terugkeer, de bal ligt nu bij hem’

Barcelona hoopt nog altijd op de komst van Lionel Messi. Dat gaf trainer Xavi Hernández maandag toe. De Catalaan bevestigde ook al met de Argentijn gesproken te hebben over een spraakmakende rentree in Camp Nou.

‘Het zou logisch voor me zijn’, vertelde Xavi aan SPORT. In een uitgebreid interview met het Catalaanse sportmedium gaf de trainer van de kersverse winnaar van La Liga toe dat hij Messi graag zou verleiden tot een terugkeer naar Barça. ‘Ik heb de leiding over onze ploeg en onze voorzitter (Joan Laporta, red.) op de hoogte gesteld van mijn wens om hem te halen. Ik twijfel er niet aan. Hij heeft de honger, is een winnaar, een leider en daarnaast een beslissende voetballer.’

 tromoto nv

Xavi weet dat Messi de honger heeft, want de oefenmeester sprak met zijn voormalige ploeggenoot. ‘Ja, ik praat geregeld met hem. Dan vertel ik hem hoe ik zijn rol zie. Hij is een andere speler geworden. Wat hij ons zou geven? De laatste pass in de final third, assists, gevaar uit spelhervattingen, doelpunten. Wat niet? Hij zou veel aan ons bijdragen. Ik twijfel geen seconde over zijn toegevoegde waarde. Alleen het hangt ook van hem af, maar ik denk dat hij het zou willen.’

 

‘Leo is zonder twijfel de beste speler in de geschiedenis van de club geweest’, vervolgde Xavi zijn betoog. En dus wil de club Messi graag terug. ‘Hij heeft nog jaren te gaan op het allerhoogste niveau. Geen twijfel dat hij ons zou helpen. Hij kan spelen als valse negen, als vleugelspeler, als middenvelder, waar niet eigenlijk? Hij begrijpt voetbal. Als hij kan brengen wat hij op het WK bracht, dan is het een buitengewone speler. De bal ligt bij hem.’

vi.nl