QN Sport+ Television N.V.

Xavi Simons: “Het is goed dat ik uit mijn comfortzone gestapt ben”

Eén van de Eindhovense versterkingen voor komend seizoen is de negentienjarige Xavi Simons. De verrassing was groot dat PSV de talentvolle middenvelder definitief over kon nemen van PSG. Xavi Simons is blij met zijn komst naar de Eredivisie: “Ik trainde iedere dag met wereldsterren, maar wedstrijden spelen is ook belangrijk.”

Connectie
De Eindhovenaren hadden Simons al langere tijd op de radar en de klik met huidige trainer Ruud van Nistelrooij gaf misschien de doorslag. Xavi Simons: “We hebben een goede connectie, dat is heel belangrijk voor mij. Hij kon goed uitleggen hoe hij met het team en met mij wil werken.” Hij heeft zin om het de verdedigers in de Eredivisie lastig te maken: “Het liefste speel ik als aanvallende middenvelder of als controleur. Laat mij maar rennen, scoren en assists geven. Ik ga alles geven voor de club en ook voor mezelf.”

Het is weinig voetballers gegeven om het trainen met wereldsterren als Lionel Messi, Neymar of Kylian Mbappé te bestempelen als comfortzone. Toch voelde dat voor nieuwbakken PSV-er Xavi Simons wel zo: “Ik trainde twee jaar iedere dag met ze, ging ontzettend veel van ze leren, maar uiteindelijk zijn wedstrijden ook belangrijk. Ik ben net negentien geworden, dus ik vind dat ik nu die stap moet nemen om mijzelf te ontwikkelen.”

Dankbaar
Ondanks dat het trainen met zulke wereldtoppers weliswaar wat ging wennen voor Simons, kon hij enorm genieten met hen de kleedkamer te delen: “Dat is echt ongelofelijk. Ik denk niet dat je ooit weer zo’n goed team bij elkaar gaat zien. Prachtig om met mensen die je vroeger op televisie zag, nu samen mee in de kleedkamer te zitten. Dat kan niet iedereen zeggen. Ik ben hen heel erg dankbaar.”

“Ondanks dat zij alles gewonnen hebben, lieten zij ook iedere training zien waarom zij zulke sterren zijn. Zij bleven altijd vechten voor hun plek, dat vond ik heel bijzonder om te zien. Ook buiten het veld heb ik veel van hen geleerd”, vervolgt Simons.

DTSNV

Instagram
Niet alleen rondom PSV wordt hij volop gevolgd, ook op Instagram is Xavi Simons onverminderd populair. Zelf heeft hij eigenlijk geen idee hoe dat komt: “Misschien door het voetballen of mijn haar? Ik weet het niet. Het is wel gek dat ik meer volgers heb dan de club, maar ik blijf een rustige jongen.”

 

 

Bron:Espn.nl