QN Sport+ Television N.V.

Xavi weet waarom een vertrek van ‘sleutelspeler’ Frenkie de Jong denkbaar is

De geruchten over een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong bij Barcelona nemen met de dag toe en zullen alleen nog maar hardnekkiger worden, nu Joan Laporta heeft aangegeven dat er aanbiedingen voor de middenvelder zijn binnengekomen. Hoofdtrainer Xavi sluit een transfer niet uit.

Barcelona sloot het seizoen woensdag af met een bliksembezoek aan Sydney, waar het voor het oog van ruim zeventigduizend fans met 2-3 won van een Australisch sterrenteam. De blik kan nu definitief op een belangrijke transferzomer gericht worden. Xavi wil graag meerdere versterkingen van naam binnenhalen, maar weet dat de financiële mogelijkheden bij zijn werkgever allesbehalve onbeperkt zijn. Om spelers te halen zullen er mogelijk eerst spelers verkocht moeten worden.

 

Frenkie de Jong geldt als een belangrijke kandidaat om de lege clubkas van Barcelona te spekken. De 25-jarige middenvelder wordt in verband gebracht met clubs als Manchester United en Paris Saint-Germain en vertegenwoordigt, met een contract dat nog vier jaar doorloopt, een flinke transferwaarde. Laporta liet desondanks weten dat hij hoopt dat De Jong bij Barcelona zal blijven.

Ook Xavi ziet de Nederlander liever niet gaan, zo herhaalde de hoofdtrainer woensdag in Australië. Maar helemaal overkoopbaar: zo wil hij De Jong toch ook niet noemen. ‘Frenkie is een sleutelspeler voor ons en dat moet hij ook blijven’, zei Xavi. ‘Maar alles hangt af van de economische situatie. We zullen zien wat er gaat gebeuren.’

 

Xavi liet zich ook uit over Gavi, die zijn volgend jaar aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd. Laporta mopperde dat de zaakwaarnemer van de zeventienjarige parel de boel aan het vertragen is. Xavi maakt zich er niet druk over: ‘Dit soort dingen heeft gewoon tijd nodig. Ik heb goede hoop dat we binnen een paar dagen iets kunnen aankondigen’, aldus de kalme oefenmeester.

 

DTSNV

Ousmane Dembélé
Ondertussen blijft het voor Xavi afwachten of hij komend seizoen nog kan beschikken over Ousmane Dembélé. De Fransman beschikt over een aflopend contract en kan deze zomer dus transfervrij van club wisselen. Barcelona heeft de hoop op een verlenging van de samenwerking evenwel nog niet opgegeven: volgens SPORT heeft directeur voetbalzaken Mateu Alemany deze woensdag opnieuw gesproken met de zaakwaarnemer van Dembélé, Moussa Sissoko. Echte vorderingen zouden er echter niet zijn gemaakt.

vi.nl