QN Sport+ Television N.V.

Yamill Wip: “ Blij met deze uitdaging”

Met een leeftijd van 22 jaar een profcontract tekenen bij de een Nederlandse basketbalclub is misschien niet voor elke Surinaamse basketballer weg gelegd, maar wel voor Yamill Wip. De jonge oud-speler van CLD en Yellow Birds is na een college periode in de Verenigde Staten, beland in Nederland waar hij via tryouts voldoende belang heeft weten af te dwingen voor een 1 – jarige verbintenis.

Wip die sedert april in Nederland vertoeft kreeg ook wegens de corona virus uitbraak te maken met een stukje onzekerheid over de toekomst, totdat hij onder mannen als Charlton Kloof weer met de trainingen begon. Zodoende ontstond de kans op een tryout bij Feyenoord met als gevolg de contractaanbieding. De 2 dagen hiervoor was Wip reeds bezig met tryouts bij zowel clubs uit Den Haag als uit Nijmegen.

Wip denkt dat zijn inzet, de coaching en communicatie, de doorslag hebben gegeven om het profcontract af te dwingen. Verder had hij ook een hoog schot percentage en overall een hele goede performance die bewuste dag.

Op de vraag waarom er voor slechts een 1 – jarige verbintenis is gekozen en niet een van langere duur, geeft Wip aan dat dit mogelijk te maken heeft met zijn debuut jaar in de Dutch Basketball League. De focus ligt bij hem nu gewoon op het zo goed mogelijk presteren.

Het uiteindelijke doel voor Wip is uiteindelijk voor een topclub binnnen Europa te spelen. Hij ziet Feyenoord als een geweldige springplank, voegt hij eraan toe. Met de juiste inzet en een goede mind set moet hij zijn doel wel kunnen bereiken.