QN Sport+ Television N.V.

Yash Daryanani: “ Ik zag het bij de breakout al misgaan”

Een dag na de 50 meter freestyle finale in Lima geeft zwemcoach Yash Daryanani in een interview aan dat hij de slechte prestatie van Renzo Tjon A Joe wijt aan het moment van zijn breakout. Op het moment waar zijn pupil voor de eerste keer na de duik boven water komt, moet er iets mis gegaan zijn wat geleid heeft tot een lichte achterstand op de rest. Dit komt je op een korte zwemafstand als de 50 meter heel duur te staan en een herstelmogelijkheid bestaat vrijwel niet.

Op de vraag wat het wedstrijdplan is geweest voor de finale, geeft hij aan dat dit simpelweg inhield ‘harder en scherper’ te gaan dan in de prelim. Uiteindelijk zwom Tjon A Joe veel trager dan gehoopt. “De teleurstelling is danig groot bij Renzo”, vertelt Daryanani verder om het feit dat de zwematleet maandenlang 2 tot 3 keer op een dag heeft getraind en het gewenste resultaat is totaal uitgebleven.

Na de race weigerde Tjon A Joe de Surinaamse pers te woord te staan. Als reactie hierop geeft Daryanani aan te weten dat het verkeerd was van Renzo, maar enigzins wel begrijpt dat een teleurgestelde sportman niet altijd een interview wil afstaan. Hij denkt verder dat als de zwemmer een half uur later gevraagd werd voor een interview, hij deze wel zou afstaan. Daarom verwacht hij ook dat Tjon A Joe dit alsnog doet.

In een eerder interview gaf Renzo Tjon A Joe nog aan een professionele zwemmer te zijn; echter ontbrak dit helemaal bij de zwemmer toen hem gevraagd werd een uitleg te geven over de race.

Door: VSJS (Rasjied Soeltan)