QN Sport+ Television N.V.

Yellow Birds nieuwe dames basketbalkampioen

Het is aan de gele vogels van Yellow Birds gelukt om de Arend in de finale basketbal playoffs te onttronen als kampioen. Vanaf gisteravond is het team van Yellow Birds de nieuwe dames basketbalkampioen in de hoofdklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. Waard te vermelden is dat ze wel een overtime nodig hadden om dit memorable moment te bereiken. Het werd een 55-54 overwinning voor de gele vogels. Dit nam met zich mee dat de seriestand 3-1 werd in the best of 5 finals.

Wilfred Gallant de coach van het kampioensteam is ingenomen met het kampioenschap, maar geeft verder aan dat het niet een makkelijke finale was. “ De Arend heeft het ons moeilijk gemaakt omdat ze met de rug tegen ons basketbalden. Het was bij hun echt win or lose gelet op de seriestand. Het is te begrijpen, deze game was een must win voor hun. Wat het verschil bij ons was gelet op de finales is dat de wil om kampioen te worden echt aanwezig was bij ons. Het is uiteindelijk zo ver dat we ons na 3 jaar de vrouwenkampioen mogen noemen.”

Andy Hooghart, de coach van De Arend geeft aan dat het een heel spannende game was. “ We hebben tot drie keer toe de wedstrijd uit handen gegeven. In de laatste fase kregen we te kampen met concentratieverlies waardoor YB drie 3-pointers heeft gescoord. We hebben ze echt de ruimte gegeven om in de game te blijven en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt.”

Door: Ivan Summerville