QN Sport+ Television N.V.

Zefanio Breinburg gaat ervaring delen met Livo

door John Zaalman

PARAMARIBO — “Het is inderdaad zo dat ik de overstap heb gemaakt vanuit Yellow Birds naar Livo. Vorig jaar was eigenlijk mijn laatste qua het hele volleybalgebeuren vanwege andere doelen die ik voor ogen heb. Ik ging zo af en toe wel volleyballen met andere verenigingen, zoals Bazooka, Yelyco en Livo, maar dat was meer recreatie.”

Zefanio Breinburg verschaft tegenover de Ware Tijd duidelijkheid over zijn transfer. Hij zegt dat hij tot vervelends toe werd gevraagd de draad weer op te pakken of waarom hij was gestopt. Elke club kreeg hetzelfde antwoord: “Ik heb het al gezien en mijn focus is op mijn andere carrière”, zonder daarop nader in te gaan.

 

Prikkel

De ommekeer kwam nadat hij werd opgeroepen voor de nationale selectie. “Ik reageerde daarop positief, omdat ik mijn land altijd ga vertegenwoordigen. Die passie en liefde kwam toen weer in me op.”

Maar als international moet hij aan een club zijn verbonden. Zijn keus viel uiteindelijk op Livo, de ploeg uit Livorno en omgeving die hem vroeg haar te komen versterken en te helpen. “Mijn komst zou een goed effect hebben op de opkomende jeugd, die veel potentie heeft. Ik ben toen ingegaan op hun uitnodiging om te kijken hoe het aanvoelde.”

Om, zoals hij het aangeeft, direct die wedstrijdvibe te voelen, besloot hij mee te doen aan een vriendschappelijk toernooi, dat als voorbereiding diende voor de nationale U23-mannenselectie. “Het klikte en ik heb dus aangegeven dat ik mijn krachten en ervaring dit seizoen zal delen met Livo.”

 

Positieve ontwikkeling

Voor Breinburg is belangrijk dat het team gaat groeien en dat zaken klikken. “Ik kijk uit naar een lekkere en spannende competitie, dat er tegenstand is en dat het nog meer mensen aantrekt om te komen kijken of weer te beginnen met volleyballen.”

Ook Joshua Dwarkasing heeft Yellow Birds ingeruild voor Livo van Lionel Nabibaks. “De komst van Breinburg en Dwarkasing is een positieve ontwikkeling. We hebben ervaring erbij gekregen”, stelt de coach. Een andere nieuweling binnen zijn team is Chikel van der Boom van Vios. “En die wil zich bewijzen dus ow span”, aldus Nabibaks.

Vrouwenteam

Livo heeft in het nieuwe seizoen ook weer een vrouwenteam, dat zal uitkomen in de eerste klasse. “We zullen spelen met onder anderen de gezusters Rabella en Morgian King, Darry-ann en Kelly van Dijk, Sarah en Naomie Eraso.”

Volgens de transferlijst van de Surinaamse Volleybalbond hebben ook de gezusters Johanna en Janneke Tammenga de overstap vanuit Gideon gemaakt naar Livo. “Leuk dat te horen, maar ik speel nog steeds voor Gideon en ben ook daar ingeschreven”, ontkracht Janneke dat nieuws. Ze geeft wel aan dat Johanna voor Livo zal spelen. Dat wordt bevestigd door Nabibaks, die ook beginnelingen in het vrouwenteam heeft.

 

DTSNV

Dwtonline.com