QN Sport+ Television N.V.

Zondaar Phelps gaat in therapie

phelps in therapie

Zwemmer Michael Phelps komt voorlopig niet in actie. De 29-jarige Amerikaan, die in april zijn rentree maakte, gaat in therapie nadat hij vorige week werd gearresteerd voor roekeloos rijgedrag en het rijden onder invloed.

De achttienvoudig olympisch kampioen wilde niet zeggen hoelang hij uit de roulatie zal zijn. Volgens Phelps’ zaakwaarnemer neemt de behandeling minstens zes weken in beslag.

“De afgelopen dagen waren heel moeilijk. Ik neem voorlopig afscheid om een programma te volgen dat helpt om mezelf beter te begrijpen”, zei Phelps in een verklaring op Twitter. “Dit is niet de eerste keer en ik ben erg teleurgesteld in mezelf.”

Phelps werd op dinsdag 30 september door agenten staande gehouden omdat hij 135 kilometer per uur reed, waar 70 kilometer per uur was toegestaan. Een blaastest wees vervolgens uit dat hij twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had.

Niet eerste keer

Voor Phelps is het niet de eerste keer dat hij vastzit voor rijden onder invloed. In 2004, toen hij negentien jaar oud was, overtrad de Amerikaan de regels ook al. Hij werd toen veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden.

nos.nl