QN Sport+ Television N.V.

Zorgen bij VdH om Thorpe: ‘Ik vind het verschrikkelijk’

zwemmen

Pieter van den Hoogenband maakt zich grote zorgen om Ian Thorpe. De voormalige rivaal van Van den Hoogenband heeft een ernstige infectie opgelopen bij een schouderoperatie en kan waarschijnlijk nooit meer zwemmen.

‘Ik vind het verschrikkelijk om te horen dat hij er zo slecht aan toe is’, zei Van den Hoogenband dinsdag in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. ‘Ik maak me echt heel erg zorgen om hem. Hij is zo’n grootheid in de sport. Michael Phelps heeft misschien meer medailles gewonnen, maar Ian heeft het zwemmen echt naar een hoger niveau getild. Hij is een wonderkind. Hij had zo’n passie en beleving in het water. We hadden elkaar daar echt in gevonden.’

Na zijn afscheid heeft Thorpe in tegenstelling tot Van den Hoogenband nooit echt zijn draai kunnen vinden. De Australiër kampt ook met een alcoholverslaving en depressies. ‘Het is heel erg verdrietig dat het met hem zo mis is gegaan. Hij is toch ook een voorbeeld voor de jeugd die net als hij zwemsuccessen willen halen’, aldus Van den Hoogenband.

ad.nl