QN Sport+ Television N.V.

Zure nederlaag voor Blackson en u-20; Haiti via overwinning naar de 8ste finale

Op een zeer slecht bespeelbaar veld heeft Suriname vanavond haar 2de groepswedstrijd afgewerkt, de tegenstander was Haiti. Bij de rust wast de stand 0 – 0, maar in de 2de helft liep het echter helemaal mis voor de jongens van coach Werner Blackson.

In het begin leek het er even op dat een stukje nerveusiteit parten speelde bij een paar jongens; zo pakte Wassenaar een onnodige gele kaart en werd het eventjes goed druk voor het doel van Meerzorg. Maar het duurde niet lang of Suriname zou ondanks het drassige veld het spel naar zich toe trekken. Het 1ste schot kwam van de speler Bouwman die mooi wegdraaide van zijn tegenstander en een meter naast schoot. De druk op Haitiaans doel werd groter en dat resulteerde binnen korte tijd in een aantal vrije trappen rond de 16; eerst schoot Adelij uit een rebound hard op de paal en niet veel later in de 15de minuut was het Dakriet die de deklat dit keer raakte.

 

In de 22ste minuut zou Andro in de gelegenheid tot scoren, maar de Transvaler vond de Haitiaanse doelman op zijn pad naar glorie; de jongens van Blackson snachtten naar de treffer waar er zo hard voor gewerkt werd, maar deze bleef alsmaar uit.

Aan de andere kant werd Haiti in de 24ste minuut gevaarlijk bij een hoekschop. De kracht die het toonde tegen Trinidad in de lucht kwam bijna weer tot uiting, maar Dakriet bracht redding op de doellijn.

Met veel frisse moed begon Natio de 2de helft en zocht wederom de aanval op, niet wetende dat de 2de helft op een drama zou uitlopen; uit een dood spelmoment was het Steevenson Jeudi die middels een kopbal in de verre hoek Meerzorg het nakijken gaf; 1 – 0 voor Haiti.

 

Nog geen 4 minuten later leed Suriname balverlies op het middenveld en aanvoerder De Mees probeerde het leder weg te werke, maar kwam uit te glijden; de centrale back speelde de bal met de hand en kreeg terecht de rode kaart toegewezen.

Na pakweg een uur gespeeld te hebben raakte Suriname nog verder in de problemen; een glijpartij op de linkerflank van Dakriet maakte het extra gemakkelijk voor Leazard het strafschopgebied in te snellen en bediende met een strakke pass over de grond Juedi die heel makkelijk kon intikken; 2 – 0.

Suriname leek mentaal totaal aangeslagen, want in de 63ste minuut kopte Belizaire hard raak voorbij Meerzorg en zette Haiti op rozen; kwalificatie voor de ronde van 16 is een feit.

 

DTSNV

De 1 man meer situatie voor de Haitianen maakte het voetballen in de 2de helft zeer moeilijk voor de jongens van trainer Blackson en gevaarlijk kon de ploeg nog amper worden; Haiti bleef zonder risico achterin voetballen. Na 3 minuten blessuretijd floot arbiter de wedstrijd af; Suriname verzuimt samengevat de hele 1ste helft te scoren en Haiti grijpt in de 2de helft haar kansen en wint.

Door deze nederlaag is Suriname weliswaar nog niet uitgeschakeld; Trinidad dat vandaag nog uitkomt tegen Mexico, is de tegenstander in de laatste wedstrijd.