QN Sport+ Television N.V.

‘ Zwemmen of verdrinken vanavond’

In verband met de Concacaf voetbalkampioenschappen speelt u-20 Natio vanavond om 19.00 uur surinaamse tijd tegen Trinidad. Willen de jongens na 2 verliespartijen toch nog naar de ronde van 16, dan moet er gewonnen worden van de Soca Warriors. Trinidad staat op de 3de plaats in de poule achter Haiti, dat samen met Mexico al bij de laatste 16 zit.

 

Het is zwemmen of verdrinken vanavond, zegt trainer Blackson in gesprek met QN – Sports. Het belangrijke dat nu nog steeds ontbreekt is het afronden van de kansen, want als dat wel gebeurt bestaan er nog steeds kansen tegen Trinidad.

 

Op de vraag of Suriname wegens de must-win situatie wat aggressiever de aanval opzoekt , zegt Blackson dat er voor vanavond zeker voor een meer aanvallend ingestelde opstelling word gekozen; de coach vermoedt dat de tegenstander juist wat terug getrokken zal spelen, met de weet dat voor hun een gelijkspel voldoende is.

 

DTSNV

Ondanks de negatieve statistieken voor u-20 Suriname, ziet de Voorwaarts trainer nog altijd goede kansen om over te gaan naar de volgende ronde. De wedstrijd wordt vanavond niet gespeeld in het Morazan stadion, maar in het Olimpio stadion; de aftrap is om 19.00 uur.