QN Sport+ Television N.V.

Breaking: Zachari Zeegelaar naar WK 2022

De Surinaamse Fifa-assistant referee Zachari Zeegelaar zal te bewonderen zijn op het Wereldkampioenschap (WK) voetbal eind van het jaar in Qatar.

 

Zeegelaar is door de Wereldvoetbalbond (Fifa) gekozen als één van de 69 assistant-referees, die in actie zullen komen op het WK. Hij is de eerste Surinamer ooit die in actie mag komen op het eindtoernooi. Hij behoort momenteel tot de elite groep scheidsrechters in de wereld, die bestaat uit 36 referees, 69 assistants en 24 VAR-officials.

 

“Ik ben heel erg blij en trots dat deze Surinamer de top heeft behaald”, zegt Robert Obergh, Head of Referee van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) aan SUN. “Ik heb het nieuws vanmorgen ook gelezen op de Fifa-website. Officieel hebben wij nog geen schrijven gekregen van de Fifa, ook Zeegelaar niet. Maar dat komt nog. Ik heb hem net ook gesproken en gefeliciteerd.

 

DTSNV

Op de arbitersappgroep krioelt het van de felicitaties”, zegt Obergh. Hij verklapt ook dat Zeegelaar op 06 juni in de VS in actie komt tijdens de Concacaf Nations League wedstrijd tussen de VS en Grenada.

sun.sr