Horrorcrash MotoGP: wereldkam­pi­oen Francesco Bagnaia wordt na val over zijn benen gereden, geen breuken

tromoto nv

De Italiaanse MotoGP-coureur Francesco ‘Pecco’ Bagnaia is kort na de start van de Grote Prijs van Catalonië zwaar gecrasht. De Italiaan, regerend wereldkampioen en leider in het kampioenschap, verloor de controle over zijn Ducati-motor en vloog over de kop. De eerste onderzoeken wijzen erop dat de schade meevalt en dat er geen breuken zijn, alleen kneuzingen. Terwijl Bagnaia op het asfalt lag, reed de Zuid-Afrikaanse coureur Brad Binder over zijn benen. Hij is met een ambulance afgevoerd naar de medische post. De eerste medische onderzoeken hebben wonder boven wonder geen ernstig letsel uitgewezen. Meer scans zijn volgens de artsen nodig om er zeker van te zijn dat er geen beenbreuken zijn.

De race op het Circuit de Catalunya werd meteen na het incident stilgelegd. De start was al hectisch omdat een stuk of vijf coureurs voor de eerste bocht al van hun motor schoven. Kort daarna maakte Bagnaia, die van poleposition was gestart en aan de leiding lag, een zogenoemde ‘highsider’, waarbij hij over het stuur van zijn motor vloog en hard op de grond duikelde. De Spanjaard Aleix Espargaró won de iets ingekorte race. Hij finishte net voor zijn landgenoot Maverick Viñales. Het betekende dat coureurs van het motormerk Aprilia voor het eerst de twee hoogste plekken van het podium bezetten in de MotoGP. Jorge Martin (Ducati) eindigde als derde en maakte er een volledig Spaans podium van.

Bagnaia is de regerend wereldkampioen die ook dit jaar leidt in het kampioenschap van de MotoGP. Hij staat op 260 punten, 50 meer dan zijn eerste belager, de Spanjaard Jorge Martin.

AD.nl

 

Share article

Latest articles