QN Sport+ Television N.V.

Assistent-referees ontvangen Fifa-badge

PARAMARIBO – Suelle Shepperd, Mijensa Rensch, Zachari Zeegelaar, Sören Amalensi en Widjay Sardjoe hebben maandag hun Fifa-badges als assistent-scheidsrechters in ontvangst genomen. Robert Obergh, Head of Refereeing van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), laat weten dat er vanwege de Covid-19-situatie buiten deze vijf referees geen andere zijn voorgedragen.

De vijf Surinamers bleven bij de les door te trainen en te participeren in Zoom-meetings van de Concacaf en Fifa. Op 11 oktober doorliepen ze met succes de fitnesstest op het W. Orlando Renfurm Sportcentrum.

Obergh zegt dat vorig jaar het Program of Referee Excellence (Pore) in de Verenigde Staten geen voortgang vond. Voor de editie van 2021 zullen de scheidsrechters Mozes Keketi en Jokil worden voorgedragen. Ook dit duo kwam door de fitnesstest.

Rensch is kandidaat voor het vrouwen WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Ondanks de Covid-19-situatie blijft de SVB in contact met het arbiterskorps. In januai waren er twee Zoom-meetings voor de zaalvoetscheidsrechters en drie voor de veldvoetbalreferees.

Bij de korte ceremonie maandag in het bondsgebouw werden de officials kort toegesproken door SVB-directeur John Muntslag. Verder werden aanwezig Obergh, Harold Felter (adviseur scheidsrechterscommissie) en Mario Renfurm (lid scheidsrechterscommissie). Waldo Gobardhan, voorzitter van de scheidsrechterscommissie, was verhinderd.

Dwtonline.com