QN Sport+ Television N.V.

City verliest mede door hattrick Vardy van Leicester, Arsenal klopt Stoke

Manchester City is zaterdag in de Premier League tegen een 4-2 nederlaag aangelopen op bezoek bij Leicester City. Arsenal kwam thuis tegen Stoke City wel tot winst en Ronald Koeman ging eerder op de dag met Everton onderuit bij Watford.

Jamie Vardy was met een hattrick de gevierde man bij Leicester, dat binnen vijf minuten op 2-0 kwam.

Vardy opende al in de derde minuut de score op aangeven van Islam Slimani. Kort daarna verdubbelde Andy King de marge, eveneens uit een voorzet van Slimani.

In de twintigste minuut vond Vardy opnieuw het net. De spits, die vorig seizoen met 24 doelpunten een groot aandeel had in de landstitel van Leicester, rondde een counter af na een prachtige pass van Riyad Mahrez.

Elf minuten voor tijd maakte Vardy met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zijn derde treffer van de wedstrijd. Aleksandr Kolarov en Nolito deden in de slotfase nog wat terug namens City.

Door de nederlaag staat City met dertig punten vierde. Leicester, dat de eerste overwinning boekte in zes competitieduels, klimt naar de veertiende plaats.

Arsenal

Arsenal was thuis met 3-1 te sterk voor Stoke City en komt daarmee net als koploper Chelsea op 34 punten. De ‘Blues’ spelen zondag nog thuis tegen West Bromwich Albion.

Het was geen makkelijke middag voor Arsenal, want Stoke kwam na een halfuur op voorsprong in het Emirates Stadium. Charlie Adam benutte een strafschop voor de ‘Potters’, die met Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de basis speelden. Beide Nederlanders maakten de negentig minuten vol.

Via Theo Walcott kwam voor Arenal nog voor rust langszij: 1-1. Hij tikte bij de eerste paal een voorzet van de vroeg ingevallen Hector Bellerin in.

In de tweede helft zette Mesut Özil de ‘Gunners’ op voorsprong, De Duitse spelmaker kopte een diepe bal van Alex Oxlade-Chamberlain met een boogje over doelman Lee Grant. De Nigeriaan Alex Iwobi bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 3-1.

Everton

Ronald Koeman verloor eerder op de dag met Everton met 3-2 bij Watford en wacht al vijf wedstrijden op een zege in de Premier League. De ‘Toffees’ zakken door de nederlaag naar de negende plaats op de ranglijst. Watford klimt naar de zevende plaats.

Romelu Lukaku opende in de zeventiende minuut de score voor Everton. Stefano Okaka zorgde negen minuten voor rust met een prachtig hakballetje na een pass van Nordin Amrabat voor de gelijkmaker.

Na een uur bracht Sebastian Prödl Watford met een kopbal uit een vrije trap van José Holebas op voorsprong. Vijf minuten later breidde Okaka de score met zijn tweede treffer van de wedstrijd uit naar 3-1. In de slotfase bracht Lukaku de spanning met een kopbal uit een voorzet van Aaron Lennon nog terug.

Maarten Stekelenburg stond de hele wedstrijd onder de lat bij Everton. Daryl Janmaat speelde het laatste half uur mee bij Watford.

Swansea City

Onderin de Premier League deed Swansea City zeer goede zaken. De club uit Wales versloeg concurrent Sunderland met liefst 3-0 en is daardoor niet langer hekkensluiter. De ‘Swans’ gingen over Sunderland heen op de ranglijst en staan nu zeventiende.

Alle goals in het Liberty Stadium vielen na rust en de tweede en derde goal werden gemaakt door de Spaanse spits Fernando Llorente. De 1-0 was een benutte strafschop van de IJslander Gylfi Sigurdsson.

Leroy Fer en Mike van der Hoorn zaten de hele wedstrijd op de bank bij Swansea, terwijl Patrick van Aanholt de hele wedstrijd speelde voor Sunderland.

Hull City

Hull City, dat nu voorlaatste staat, leek net als Swansea op weg naar een zege, maar een minuut voor tijd maakte Fraizer Campbell de gelijkmaker (3-3) voor Crystal Palace.

Halverwege stond Hull op voorsprong (1-0) door een goal van de Schot Robert Snodgrass. Na rust scoorden de Noor Adama Diomande en Jake Livermore voor het thuisspelende Hull en de Belg Christian Benteke en Wilfried Zaha voor Palace, waarna Campbell dus vlak voor tijd alsnog voor een punt zorgde voor de uitploeg.

Crystal Palace staat nu veertiende in de Premier League, maar het gat met hekkensluiter Sunderland is slechts vier punten.

In de middenmoot won Burnley thuis met 3-2 van Bournemouth, waar Nathan Aké centraal achterin de hele wedstrijd speelde. De Ieren Jeff Hendrick en Stephen Ward en de Schot George Boyd scoorden voor Burnley. De goals van Bournemouth werden gemaakt door de Congolees Benik Afobe en Charlie Daniels.

Door: NU.nl