QN Sport+ Television N.V.

Voetbalsters Ajax kloppen Feyenoord in halve bekerfinale na verlenging

tromoto nv

De voetbalsters van Ajax hebben zich geplaatst voor de nationale bekerfinale. Het elftal van coach Suzanne Bakker won op sportpark De Toekomst na verlenging van Feyenoord: 2-1. Excelsior en Fortuna Sittard spelen woensdag in de andere halve eindstrijd tegen elkaar.

Feyenoord kreeg via Ella van Kerkhoven twee grote kansen voor rust. Eerst kopte de Belgische uit een hoekschop net naast, even later raakte ze de paal. Tiny Hoekstra had in de 39e minuut voor Ajax wel succes. De 27-jarige aanvalster profiteerde van een fout van Noëlle van der Sluijs, die de bal niet goed wegwerkte: 1-0.

Halverwege de tweede helft kwam Feyenoord langszij. Van Kerkhoven draaide weg in het zestienmetergebied en schoot raak (1-1). Ajax kreeg in de slotfase nog kansen op een winnende treffer, maar die viel niet.

Sherida Spitse

In de beginfase van de verlenging scoorde Ajax wel. Sherida Spitse benutte een strafschop. De thuisploeg wist die voorsprong vast te houden.