QN Sport+ Television N.V.

Wijnaldum houdt Liverpool in titelrace met kopbal tegen City

Georginio Wijnaldum was vanavond de gevierde man bij Liverpool. De Nederlander kopte de nummer twee in de Premier League langs Manchester City (1-0). De achterstand op koploper Chelsea bedraagt nu zes punten.

Liverpool was in de eerste helft eigenlijk heer en meester. Het team van Jürgen Klopp kwam ook snel op voorsprong via Georginio Wijnaldum. Op aangeven van Adam Lallana kopte de Nederlander keihard raak. The Reds kregen daarna nog wel wat kansjes, maar scoorde niet.

In de tweede helft kwam City langzaam beter in de wedstrijd, maar uiteindelijk scoorden beide teams niet meer. Ook Sergio Agüero kon zijn ploeg niet aan een doelpunt helpen. De aanvaller vierde zijn rentree na een schorsing van vier duels.

Manchester City moet een pas op de plaats maken in de titelrace. De achterstand op koploper Chelsea is maar liefst tien punten. De club zakt naar de vierde plaats van de ranglijst als Arsenal zondag de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace wint.

,,Dit was een typische goal van Wijnaldum”, zei hij na afloop voor de camera van Ziggo Sport. ,,Eerst ergens komen en dan raak koppen. Het blijft geweldig om te scoren”, lachte hij. ,,Dat went nooit. Vooral niet in een topper als tegen Manchester City.”

Wijnaldum keek na zijn winnende doelpunt terug op een mooie eerste helft van het seizoen. ,,Ik heb nog steeds altijd kippenvel als ik hier het veld op kom”, zei hij over de sfeer op Anfield. ,,Ik heb zoveel goede spelers om me heen en we hebben een geweldige technische staf. Trainer Jürgen Klopp heeft echte een groot aandeel in onze resultaten. Hij laat ons op een bepaalde manier spelen en geeft ons heel veel vertrouwen.”

Bron: ad.nl