QN Sport+ Television N.V.

’Juventus biedt Cristiano Ronaldo aan bij FC Barcelona’

Komen ’eeuwige’ rivalen Cristiano Ronaldo (35) en Lionel Messi (33) aan het einde van hun loopbaan met elkaar in een elftal te spelen? Volgens de Spaanse voetbaljournalist Guillem Balagué wil Juventus zijn vedette verkopen en is de Portugees zelfs aangeboden bij FC Barcelona.

„Juventus wil van het salaris van Ronaldo af en biedt hem overal aan, onder meer bij Barcelona”, aldus Balagué tegenover BBC Radio 5 Live Sport. „Ik verwacht niet dat een eventuele verkoop makkelijk zal verlopen. Ronaldo verdient 23 miljoen euro per jaar, netto. Wie kan en wil dat betalen?”

Balague is een gerenommeerd journalist. Zo schreef hij meerdere voetbalboeken, waaronder biografieën over Ronaldo, Messi en Pep Guardiola. Op Twitter heeft hij een miljoen volgers.

Ronaldo en Messi worden algemeen beschouwd als de twee beste voetballers van hun generatie. De twee stonden jarenlang lijnrecht tegenover elkaar in de Clasico’s tussen Real Madrid en FC Barcelona.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo brak in 2003 door bij Sporting Lissabon en verkaste al snel naar Manchester United. De Engelsen verkochten hem in 2009 voor 94 miljoen euro (destijds een record) aan Real Madrid. In 2018 deed Juventus er nog een schepje bovenop en maakte het 105 miljoen euro over naar Madrid voor de superster.

De Oude Dame hoopte met Ronaldo in de gelederen – na twee verloren finales in 2015 en 2017 – voor het eerst sinds 1996 weer eens de Champions League te winnen. Waar Juve vorig jaar door Ajax al vroegtijdig werd uitgeschakeld, ging het recentelijk mis tegen Olympique Lyon.

Ronaldo gaf na de pijnlijke nederlaag aan na te gaan denken over zijn toekomst. „Het seizoen 2019/2020 is voorbij voor ons. Veel later dan normaal, maar toch eerder dan we hadden verwacht. Nu is het tijd voor reflectie en om de ups en downs te analyseren, want kritisch denken is de enige manier om te verbeteren”, schreef Ronaldo op zijn Instagram-pagina.

Lionel Messi

Messi voetbalde als kind in eigen land voor Newell’s Old Boys, maar verkaste al op jonge leeftijd naar Spanje. In 2003 maakte de Argentijn zijn debuut in de hoofdmacht voor FC Barcelona. Nooit speelde hij voor een andere club.

Verhitte discussies

Aanhangers van beide voetballers voeren geregeld verhitte discussies over wie de beste is. Beide heren doen in ieder geval weinig voor elkaar onder qua prijzen. Sinds 2008 maken ze wat dat betreft de dienst uit in het Europese voetbal.

Allebei wonnen ze vier keer de Champions League, terwijl Ronaldo daarnaast vijf keer beslag legde op de Ballon d’Or. Messi won die prijs zes keer. Alleen in 2018 (Luka Modric) was er een andere winnaar.

Telesport