QN Sport+ Television N.V.

’Bazen’ Hamilton en Verstappen delen schouderklopjes uit

Wie er nog over twijfelden: Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn de grote smaakmakers van de Formule 1. Het duel tussen beide topcoureurs in Boedapest moet een voorbode zijn voor nog veel meer meeslepende gevechten. Een betere auto en uitstekende, Red Bull Racing-achtige pitstop van Mercedes bezorgden de maximaal pushende Hamilton alsnog de winst op de Hungaroring.

Natuurlijk was Verstappen teleurgesteld na zijn tweede plek. Een dag na je eerste pole position zó lang vooraan rijden en dan toch nog worden ingehaald door de leider in de WK-strijd, dat doet even pijn. Maar het was een katertje waar hij zich al lang en breed op had ingesteld.

Verstappen en Hamilton maakten er een geweldig gevecht van en toonden, in verschillende auto’s, de hele wereld aan dat zij de beste coureurs op de huidige grid zijn. Sebastian Vettel kwam in zijn Ferrari pas een dikke minuut na Hamilton, als derde, over de finish. De glimlachjes en het respect na afloop tussen de kemphanen die de elfde Grand Prix van het seizoen kleurden, vertelden het hele verhaal. Hamilton noemde Verstappen ’sensationeel’, de Limburger vond dat zijn Engelse concurrent on fire was.

Pole-sitter Verstappen kwam de beginfase goed door en al snel bleek dat Hamilton de enige was die hem bij kon houden. Het leverde een paar prachtige duels op, waar Verstappen liet zien niet alleen te kunnen aanvallen maar ook als een topverdediger zijn positie te kunnen beschermen.

„Dit is dit jaar misschien wel de race geweest, waarin ik het hardst heb moeten pushen om ervoor te blijven”, erkende Verstappen dan ook. „Natuurlijk wilde ik winnen na die pole position, maar je zag meteen dat we de snelheid niet echt hadden. Dat maakt het resultaat in de kwalificatie alleen maar mooier.”

“Ik voelde het al aankomen, dit was geen enorme teleurstelling”

Hoewel Hamilton in zijn Mercedes sneller was, lukte het Verstappen lang om de Brit van zich af te houden op de nauwe Hungaroring. De vijfvoudig wereldkampioen nam na een verloren duel in ronde 39 even gas terug om zijn auto af te laten koelen. Paradoxaal genoeg had Hamilton vervolgens het voordeel dat hij niet op de voor hem zo bekende leidende positie reed, maar juist de jagende partij was. Mercedes koos ervoor om hun superster 22 rondes voor het einde voor een tweede keer naar binnen te halen. Een gouden gok, want op een zachtere band was hij veel sneller dan de kansloze Verstappen. De rollen waren dus omgedraaid, want normaal zou dit een typische tactische move zijn van Verstappens team Red Bull Racing.

„Ik probeerde alles wat ik kon om op die hardere band in leven te blijven, maar Lewis was vandaag gewoon sneller. Dan zie je toch dat Mercedes nog het dominante team is”, wist Verstappen, die met zijn team na die tweede pitstop van Hamilton stiekem al wist dat hij geklopt was.

„Het had geen zin meer om ook direct een pitstop te doen, want dan was ik al achter Lewis terecht gekomen en dan zou ik dus ook verloren hebben. De enige mogelijkheid was om door te rijden. Mijn banden gingen eraan en ik voelde dit al aankomen. Het was dus geen enorme teleurstelling dat hij me inhaalde.”

Het leed van de inhaalactie van Hamilton, vier rondes voor het einde, werd nog enigszins verzacht met een extra stop voor Verstappen en een daaropvolgende snelste ronde voor een extra WK-punt. Wellicht aan het einde van het jaar nog ergens goed voor. Zijn achterstand op nummer twee Valtteri Bottas in de strijd om de wereldtitel bedraagt nog zeven punten. Hamilton gaat fier aan de leiding.

Nog een paar verplichtingen deze week en dan kan Verstappen met een select gezelschap even op vakantie om zich op te laten voor de resterende negen races van dit seizoen. En met de prachtige resultaten en dito Grand Prix’s van de laatste weken in het achterhoofd, is dat zeker iets om naar uit te kijken.

Telesport