‘Flinke inzet en boost aan zelfvertrouwen hebben gezorgd voor goed debuut’

Een veel mooier debuut kon Yamill Wip niet hebben als pro met zijn nieuwe werkgever Feyenoord. Wip toonde zijn waarde onder andere met 10 punten in de game, die overigens overtuigend werd gewonnen van Apollo Amsterdam.

Wip denkt dat zijn vrij flitsend debuut te danken is aan zijn keiharde inzet, een goede focus en een hoop zelfvertrouwen; de forward heeft hiervoor tal van uren aan gewerkt. Terugblikkend op de wedstrijd geeft Wip aan erg dankbaar te zijn dat zijn debuut zo goed verliep, maar sterker nog dat hij blessurevrij het veld kon verlaten na afloop. Wip zegt zelf dat hij zoveel mogelijk energie vanaf de zijkant heeft gebracht en het allerbelangrijkste vindt hij natuurlijk de overwinning van zijn ploeg. Dat er steeds meer van hem verwacht zal worden, lijkt hem vrij logisch. Hij beschrijft hetgeen hij doet nu als zijn werk en dat net zoals bij ieder andere baan je het risico loopt ontslagen te worden wanneer de resultaten uitblijven. Het allerbelangrijkste is om zo consistent mogelijk te blijven gedurende het hele seizoen.

De ontmoeting met Sergio de Randamie gaf Wip eveneens een zeer fijn gevoel. Hij geeft aan dat het voor een soort van thuisgevoel zorgt wanneer je tegen oud bekenden ( Surinamers) spelen kan.

Dat er niet meer gespeeld wordt voor publiek, vindt Wip ergens wel jammer; echter wijst hij erop dat nu eindelijk de communicatie en de coaching vanaf de bank duidelijk gehoord worden.

Share article

Latest articles