Suriname sluit CNL – window met pijnlijke nederlaag af

In een lekker vol Antonio Maceo stadion speelde Natio vanmiddag in CNL – verband tegen Cuba, een wedstrijd uit groep 2 van league A. Een uur vooraf was bekend dat Aron Winter 2 wijzigingen in de basis zou doorvoeren, te weten Dankerlui en Biseswar die plaats maakten voor Te Vrede en Bakboord.

De wedstrijd ging van start en Cuba zette ongekend snel druk op zoek naar een vroege treffer; al binnen 15 seconden werd een hoekschop afgedwongen. In 2de minuut volgden er wederom 2 kansen voor de gastheren; eerst moest Hahn een knappe redding plegen en vervolgens werd er vanuit een goede positie hoog over geschoten na een goed genomen hoekschop.

De Cubanen bleven de druk uitoefenen, maar Suriname voetbalde zich er steeds makkelijker uit weg. De bal werd steeds beter in de ploeg gehouden en in de 8ste minuut volgde een goede aanval voor Natio met als eindstation Te Vrede; helaas werd ook de centrale aanvaller van Natio goed bewaakt, waardoor hij niet hard kon uithalen op het doel van de tegenstander.

Suriname kreeg aardig grip op de wedstrijd en het zelfvertrouwen begon te groeien; in de 17de minuut probeerde Gleofilo Vlijter het met een  halve omhaal, maar ook deze keer verdedigden de Cubanen erg kort en de bal werd tot hoekschop verwerkt.

tromoto nv

Wat erg opviel in de wedstrijd is dat arbiter Fernando Guerrero erg veel toeliet en daar hadden beide ploegen wel voordeel aan. In deze zou Cuba echter extra profijt hebben, omdat zo een situatie de 1 – 0 van de wedstrijd inleidde; na veel geduw en getrek bleef Cuba overeind aan de bal die afgelegd werd op Pozo; de aanvaller zag de korte hoek open staan en waaggde zijn kans met een harde uithaal; 1 – 0 voor Cuba. Doelman Hahn leek bij de goal niet helemaal vrij uit te komen.

Kort voor de rust leek ook Natio te gaan scoren; een vlotte combinatie tussen Jozefzoon en Te Vrede leidde tot een strakke bal voorlangs het doel, maar de invliegende Vlijter was een 10de van een tel te laat.

In de 64ste minuut kwam Biseswar binnen de lijnen voor Adipi; de middenvelder van Robinhood kende een partij met tal van goede momenten, maar moest meerdere malen zwichten voor het fysieke gedeelte van het spel. Natio bleef aanvallen, maar kon geen echte kansen creeeren. In de 70ste minuut werd Vlijter goed aangespeeld in de 16, maar de oud-Robinhooder zijn poging op doel wasslechts  een prooi voor doelman Arozarena.

In de hoop nog wat te halen uit de wedstrijd werden ook Roscello Vlijter en Jamilho Rigters binnen de lijnen gebracht; de aanval werd flink opgezocht met daarbij de openingen die ontstonden voor een mogelijke tegenaanval. In de 85ste minuut kreeg Rigters een hele goede mogelijkheid; de vooractie was uitstekend, maar de linkspoot moest gedwongen met rechts uithalen en Arozarena zag het leder een halve meter te hoog over gaan.

In de 88ste minuut kreeg Cuba de unieke kans de wedstrijd in het slot te gooien; echter schoot de aanvoerder Paradela in haast naast toen hij de aanstormende Hahn uit zag lopen. In de laatste seconden van de wedstrijd ontstond er nog een zeer spannend moment voor het Cubaans doel, maar tot scoren zou Natio echter niet komen. Ook de invalbeurt van Shaquille Cairo mocht niet baten.

Suriname blijft na 2 wedstrijden op 1 punt steken; op 12 oktober is Haiti in Suriname zelf de tegenstander.

 

 

Share article

Latest articles