QN Sport+ Television N.V.

76ers kunnen opnieuw geen vuist maken zonder sterspeler Embiid

Philadelphia 76ers kon ook in de tweede wedstrijd van de halve finales tegen Miami Heat geen vuist maken. In Miami was het geen moment écht spannend en won Miami Heat met 119-103. Bij Philadelphia 76ers doemt maar één vraag op: is sterspeler Joel Embiid op tijd hersteld voor het derde duel?

Embiid
Ondanks dat Tyrese Maxey een uitstekende wedstrijd speelde waarin hij 34 punten voor zijn rekening nam, merk je aan alles dat de Sixers Embiid ontzettend missen. Embiid liep vorige week tegen Toronto Raptors een hersenschudding en een gezichtsbreuk op. Zijn coach Doc Rivers heeft nog geen idee of hij er vrijdagnacht in de ‘City of Brotherly Love’ wel bij is: “Ik weet het echt niet. Hij zag er goed uit en kwam goed uit zijn woorden. Toch heeft hij nog veel stappen te maken.”

Overklast
Zo werd Philadelphia opnieuw overweldigd. Na het eerste kwart was het verschil steeds al zo’n tien punten en die achterstand hebben ze nooit goed kunnen maken. Victor Oladipo en Tyler Herro zorgden samen voor 37 punten van de bank, maar Jimmy Butler en Bam Adebayo waren namens Miami vooral de sterspelers.

Phoenix Suns
Ook Phoenix Suns is het gelukt om op een 2-0 voorsprong te komen in de halve finales van de play-offs. In de Western Conference won Phoenix met 129 – 109 van Dallas Mavericks.

Routinier Chris Paul had een belangrijk aandeel in de overtuigende zege van de Suns. Hij maakte 28 punten, maar scoorde de helft van die productie in het laatste kwart. Paul, die vrijdag 37 wordt, kantelde daarmee bijna in zijn eentje het duel. De Mavs leidden bij rust namelijk met 60-58.

DTSNV

Ook Devin Booker was van grote waarde voor de Suns. Hij scoorde 30 punten. Het was alweer de elfde overwinning op rij van de Suns tegen de Mavericks, de wedstrijden in het reguliere seizoen meegerekend.

De derde wedstrijd is op vrijdag in Dallas.

 

 

Bron:Espn.nl