QN Sport+ Television N.V.

AC Milan zwaait ‘President’ uit: contract in Barcelona ligt klaar

Franck Kessié heeft middels een socialmediapost afscheid genomen van AC Milan. De middenvelder vertrekt transfervrij uit het San Siro.

‘Ik had nooit kunnen hopen dat dit geweldige avontuur na vijf jaar op een betere manier zou eindigen’, schrijft de 25-jarige Ivoriaan op Instagram. ‘Een unieke emotie: we zijn kampioen van Italië! Ik ben trots dat ik dit glorieuze tenue heb mogen dragen en dit avontuur heb mogen delen met fantastische ploeggenoten. Bedankt voor alles. Bedankt iedereen. Jullie president.’

‘President’ is de bijnaam van Kessié bij AC Milan. Niet per se vanwege zijn prestaties, maar omdat hij ooit per ongeluk zijn auto parkeerde op de plek van directeur Ivan Gazidis. ‘Spelers vertelden me dat ik dat echt niet kon doen. Ik zei: waarom niet? Ik ben de nieuwe CEO van AC Milan’, vertelde Kessié. ‘Ik houd van grapjes, maar ik weet dat ik niet de president ben, hoor.’

 

Kessié, die naar alle waarschijnlijkheid naar Barcelona gaat, kwam in de zomer van 2017 over van Atalanta. Hij speelde 223 wedstrijden voor I Rossoneri.

 

DTSNV

‘Ik wens Kessié het allerbeste’, reageert trainer Stefano Pioli. ‘Hij heeft zichzelf bewezen als een geweldige speler en een geweldig persoon. Hij werkt altijd met een glimlach op zijn gezicht. Ik hoop dat alles goed met hem gaat, in Barcelona of waar dan ook.’

vi.nl