AIlton Paiva wijst Excelsior de weg

In het Eliazer stadion te Saramacca vond afgelopen zaterdag de hoofdklasse competitie wedstrijd tussen Boskamp en Excelsior plaats. Na een 1 – 0 ruststand in het voordeel van Excelsior eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in vier voor Excelsior en een voor Boskamp.                                                                          

Boskamp die onder leiding van trainer Ernest Hasselbaink de wedstrijd begon, staat bekend als een ploeg die altijd sterk speelt in eigen stadion en dat was ook zaterdagmiddag het geval . Over de gehele linie waren zij de betere dan Excelsior.

Op een gegeven moment werd er in het strafschopgebied van Excelsior een overtreding gemaakt en arbiter Adjako kende de thuisspelende club een penalty toe, maar topschutter Clyde Riedewald faalde vanaf de elf meter stip. In de 24 ste minuut kregen de Saramaccaners ook een penalty tegen en Ailton Paiva scoorde wel namens Excelsior. Met deze score werd gerust.

Na een kwartier spelen in de tweede helft maakte Clyde Riedewald zijn gemiste strafschop goed door via een vrije trap de stand gelijk te trekken. Maar tien minuten was Ailton Paiva weer trefzeker via het hoofd en bracht Excelsior wederom op voorsprong; 2 – 1 voor de ploeg uit Meerzorg.

Boskamp zou verder in de problemen geraken toen aanvoerder Ricky Mase vanwege een tweede gele kaart het veld af moest in de 74 ste minuut. Met een man meer situatie wist Excelsior in de slotfase nog twee keer het net te vinden; eerst was het Stephen Pinas die zijn doelpuntje meepikte en een minuut later maakte Ailton Paiva vanaf de elf meter stip zijn hattrick compleet; 4 – 1.

Meer doelpunten zouden er niet meer vallen in deze wedstrijd, maar nog voor het eindsignaal kreeg de speler Rafael Renfrum van Boskamp nog de direkte rode kaart.

Door dit positief resultaat is deploeg van Excelsior nog steeds medekoploper en Boskamp  blijft steken op de voorlaatste plaats.

Rasjied Soeltan

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter