Ajax bevestigt: SĂ©bastien Haller nieuwe spits

AMSTERDAM – De transfer van SĂ©bastien Haller (26) naar Ajax is een feit. Nadat de Franse spits eerder al overeenstemming had bereikt met de Amsterdammers over een 4,5-jarige verbintenis, kwamen de clubs donderdagavond tot een akkoord over een transfersom van 22,5 miljoen euro. Vrijdagochtend volgde de officiĂ«le bekendmaking. Haller gaat in Amsterdam met rugnummer 22 spelen.

Dat Ajax – gespreid over meerdere jaren – bereid is om ruim 20 miljoen euro voor Haller over te maken, geeft de Amsterdamse noodzaak van aanvallende versterkingen aan.

Door de blessures van David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Brian Brobbey en Lassina Traoré is de spoeling voorin wel heel erg dun en januari is de maand, waarin de topduels op het programma staan. Afgelopen zomer had de komst van een spits ook al prioriteit, maar slaagde Ajax er niet in iemand aan te trekken.

Trainer Erik ten Hag kent Haller uit zijn tijd bij FC Utrecht, waar de spits onder de trainer opbloeide en in 2,5 jaar in de Eredivisie 41 keer scoorde. In de zomer van 2017 werd hij voor 7,5 miljoen euro verkocht aan Eintracht Frankfurt dat hem medio 2019 voor vijftig miljoen euro doorverkocht aan West Ham United.

Haller is na Quincy Promes, Zakaria Labyad en Sean Klaiber de vierde Ajax-speler die eerder onder Ten Hag werkte. Van de 17 duels dit seizoen in de Premier League speelde Haller er 16, waarvan 10 als basisspeler. Hij scoorde drie keer.

Telesport

Share article

Latest articles