Ajax krijgt knauw in titelrace na pijnlijk verlies bij Twente

Ajax heeft een week voor de topper tegen PSV een gevoelige klap moeten incasseren. De nummer twee van de ranglijst verloor vandaag bij FC Twente (1-0). Mateusz Klich hield in blessuretijd het hoofd koel en benutte een strafschop.

De Pool mocht vanaf elf meter aanleggen omdat Nick Viergever uitgleed en de bal met een hand beroerde. De verdediger kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en is geschorst voor de topper tegen PSV.

De eerste nederlaag van Ajax na twintig optredens liet zich niet helemaal aankondigen. De ploeg stelde weliswaar teleur tegen de kampioen van 2010 maar gaf ook nauwelijks kansen weg. De vreugde bij FC Twente om de eerste zege in zes duels was er niet minder om. Ajax raakte door het verlies drie punten achterop bij koploper Feyenoord. De voorsprong op PSV is geslonken tot drie punten.

Kansen waren schaars in de Veste. FC Twente trok zich ver terug op eigen helft en Ajax speelde in een veel te laag tempo om de defensie van de tegenstander te ontregelen. Ajax-coach Peter Bosz moest zijn vertrouwde basisformatie op twee posities wijzigen. Bertrand Traoré en Daley Sinkgraven waren nog te geblesseerd om in actie te komen. Daardoor mochten Anwar El Ghazi en Mitchell Dijks zich weer eens laten zien.

Donderspeech
De aanvaller van Marokkaanse afkomst was vooral voor rust ijverig. Hij had alleen vlak voor rust niet voor eigen succes moeten gaan toen Davy Klaassen helemaal vrij stond. Even daarvoor miste Amin Younes de grootste mogelijkheid van de eerste helft. De Duitser soleerde eindelijk eens met succes door de defensie van de thuisclub maar schoot rakelings naast.

Misschien had het met een donderspeech van een ontevreden Bosz te maken dat Ajax in de openingsfase van de tweede helft heel even een tempo hoger schakelde. De verder onzichtbare Kasper Dolberg was dicht bij de openingstreffer en doelman Nick Marsman kende ook veel problemen met een schot van Lasse Schöne. Ajax ontsnapte toen Hidde ter Avest in kansrijke positie naast schoot.

Ook na die waarschuwing bleven te veel spelers van Ajax verwijderd van het niveau dat ze de laatste weken wel haalden. Daar werden ze in blessuretijd hard voor bestraft.

Bron: ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter