Ajax wint makkelijk

Ajax heeft weinig moeite gehad met SC Heerenveen. De koploper won uiteindelijk met ruime cijfers en legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. Na een kleine twintig minuten stond het al 2-0, dankzij twee benutte strafschoppen van Lasse Schöne. Laat in de tweede helft maakte de Deen zijn derde treffer en bepaalde hij de eindstand op 3-0. Door de overwinning staat Ajax vier punten los van de nummer twee FC Twente.

Ajax begon goed aan het duel en zette Heerenveen gelijk onder druk. De bezoekers hoopten gevaarlijk te kunnen worden met de counter, maar Ajax liet dat niet toe. Al snel leek Viktor Fischer, in de basis ten koste van Bojan Krkic, de eerste treffer te maken, maar zijn goal werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Toch hoefde Ajax niet lang te wachten op de openingstreffer. Siem de Jong werd door Van den Berg neergehaald in het strafschopgebied en scheidsrechter Van Boekel wees resoluut naar de stip. Lasse Schöne stuurde doelman Nordfeldt de verkeerde kant op en maakte de 1-0.

Niet veel later mocht Schöne opnieuw vanaf elf meter aanleggen, na een handsbal van Marzo. Nu dook Nordfeldt wel in de goede hoek, maar de inzet van Schöne was te hard om gekeerd te worden. Op een gevaarlijke actie van Van la Parra na, liet Heerenveen te weinig zien. Ook Ajax begon minder te voetballen. Naarmate de eerste helft vorderde nam de ploeg wat gas terug en daalde het tempo.

Ook na de hervatting was Ajax niet meer zo sterk als in de beginfase. De koploper leek het wel best te vinden, maar door het lage tempo kwam Heerenveen nu wel beter in de wedstrijd. Finnbogason en Ziyech kregen kansen om te scoren, maar Cillessen hield zijn doel schoon. Wel maakte Ajax het zichzelf onnodig lastig, door niet door te drukken toen de mogelijkheid er was.

In de tweede helft viel er weinig te genieten, al liet Ajax af en toe nog wel mooi voetbal zien. Uiteindelijk besliste de thuisploeg het duel in de slotfase. Fischer behield het overzicht en liet Schöne zijn derde treffer maken. Daarmee was de spanning definitief uit de wedstrijd, die voor Heerenveen nog wat vervelende gevolgen zal hebben. Volgende week moet Marco van Basten een oplossing zien te vinden voor de afwezigheid van Van den Berg, De Roon en Ziyech. Zij kregen geel te zien van Van Boekel en zijn daarom geschorst voor het duel van volgend weekend met NAC Breda.

Bron: FCupdate.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter