Ajax zet zinnen op Samuel Eto’o

Ajax maakt serieus werk van de komst van Samuel Eto’o. Directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Michael van Kinsbergen hebben afgelopen week in Parijs met de oud-speler van FC Barcelona, Internazionale, Anzji en Chelsea gesproken. De 33-jarige voetballer uit Kameroen heeft inmiddels een voorstel van de landskampioen uit Amsterdam in beraad.

Eto’o is op dit moment transfervrij. Hij scoorde in januari van dit jaar nog drie keer voor Chelsea in een duel met Manchester United (3-1). Eto’o staat in de belangstelling van vele clubs. Van al die verenigingen heeft Ajax waarschijnlijk financieel het minste te bieden. De kampioen van Nederland komt komend seizoen wel weer uit in de Champions League, die de viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar al won met Barcelona en Internazionale.

Ajax bevestigt

De Amsterdammers bevestigen de gesprekken met Eto’o. Het is de club er veel aan gelegen om nog deze maand een ervaren centrumspits aan te trekken. Trainer Frank de Boer vroeg zo’n twee weken geleden al aan Rafael van der Vaart of hij trek had in een terugkeer naar Amsterdam. De spelmaker blijft liever bij Hamburger SV, de club met wie hij vorig seizoen aan degradatie uit de Bundesliga ontsnapte.

De kans bestaat dat Eto’o morgen bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse op de tribune zit. Ajax heeft hem uitgenodigd om het openingsduel bij te wonen. Bevestiging of de spits inderdaad komt, die is er nog niet.

nos.nl

Share article

Latest articles