Alarm in Leipzig: Champions League-duel met Liverpool op losse schroeven

Het heenduel tussen RB Leipzig en Liverpool in de achtste finales van de Champions League staat op losse schroeven. De Duitse overheid weigert een uitzondering te maken op het vliegverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk.

Dat verbod is in ieder geval van kracht tot en met 17 februari, terwijl de wedstrijd tussen Leipzig en Liverpool een dag eerder op het programma staat. Dinsdag bevestigde een woordvoerder van Leipzig dat de club de Duitse overheid had gevraagd een uitzondering te maken. Dat verzoek wordt niet ingewilligd, zo meldt Bild donderdag.

Leipzig zit zo met een behoorlijke puzzel. Volgens de reglementen van de UEFA is de thuisclub verantwoordelijk voor de organisatie van een wedstrijd. Als ze daarin falen, dreigt er een doemscenario van een reglementaire 0-3 nederlaag. Leipzig zoekt echter naar een andere oplossing.

Bild komt met drie opties. De eerste is uitstellen, maar met het ramvolle schema van beide clubs is dat niet eenvoudig. De return staat twee weken later alweer op het programma en de achtste finales moeten voor 2 april zijn afgerond, anders raakt de rest van het speelschema in de war.

De tweede optie zou zijn om de wedstrijd op Anfield te spelen, maar ook dat is niet eenvoudig. Wanneer het vliegverbod verlengd wordt, en dat zit er dik in, kan de selectie van Leipzig niet meer terug. De derde mogelijkheid is om de wedstrijd op neutraal terrein te spelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

vi.nl

Share article

Latest articles