QN Sport+ Television N.V.

Allegri voelt niets voor driemansdefensie met De Ligt

Massimiliano Allegri wisselt wat af met Matthijs de Ligt, die de ene keer in de basis staat bij Juventus en de andere keer weer op de bank moet beginnen. Woensdag zal de Nederlander starten tegen Spezia. Dat gebeurt ‘gewoon’ in een viermansdefensie, zo heeft Allegri duidelijk gemaakt.

Juventus is zeer teleurstellend aan het nieuwe seizoen begonnen en heeft na vier speelronden nog geen enkele keer gewonnen. De kampioen van 2012 tot en met 2020 staat met twee punten op de achttiende plaats en dus wordt er volop nagedacht over wat er anders moet.

Een van de ideeën in de Italiaanse pers is een systeemwissel, waarbij Juventus met drie centrumverdedigers en aanvallende wingbacks zou kunnen gaan spelen. In dat geval zouden De Ligt, Giorgio Chiellini én Leonardo Bonucci allemaal in de basis kunnen beginnen.

Op zijn persconferentie van dinsdag, in aanloop naar het duel met Spezia, werd Allegri met deze suggestie geconfronteerd. De coach was niet enthousiast: volgens hem hoeft er niet veel veranderd te worden, maar moet Juventus ‘gewoon’ een keer winnen om de boel om te draaien. ‘Overwinningen helpen’, stelde Allegri. ‘Morgen zullen Federico Chiesa en Matthijs beginnen.’ In een 3-5-2 of 3-4-3-systeem? ‘We hebben altijd verdedigd met vier spelers’, maakte Allegri aan die discussie een einde.

De Ligt begon dit seizoen als basisspeler, maar moest na de interlandbreak tegen Napoli opeens op de bank plaatsnemen. Hij keerde terug in het elftal in de Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF en zat afgelopen zondag tegen AC Milan weer op de bank. Zaakwaarnemer Mino Raiola zette de deur voor een vertrek van De Ligt al op een kier, maar Juventus wil niets weten van een afscheid van de Nederlander. De Ligt heeft nog een contract tot medio 2024.

vi.nl