QN Sport+ Television N.V.

Alli betaalt Mourinho terug, Richarlison weer Everton-held

Tottenham Hotspur heeft met een nipte zege de Europese ambities onderstreept. Everton houdt dankzij Richarlison meer zicht op de begeerde Champions League-tickets.

In tegenstelling tot Steven Bergwijn heeft Dele Alli zich donderdag van zijn goede kant laten zien. De Engelse international stond lang op een zijspoor onder José Mourinho, maar kreeg laatste weken steeds meer speeltijd toebedeeld. Tegen Fulham had hij na een half jaar weer het genoegen zich een basisspeler te mogen noemen in een Premier League-duel.

Alli betaalde het vertrouwen van Mourinho terug. In de negentiende minuut was het de aanvaller die Tottenham op het goede spoor zetten. Zijn schot werd van richting veranderd door Oluwatosin Adarabioyo, die het doelpunt op zijn naam kreeg.

 

Fulham, waar Kenny Tete en Terence Kongolo als bankzitters begonnen, joeg na rust nadrukkelijk op de gelijkmaker. Die inspanningen leken in de 62ste minuut effect te hebben met een goal van Josh Maja. De VAR zette echter een streep door de 1-1 vanwege hands van Mario Lemina eerder in de aanval. De beslissing zorgde voor onbegrip, al zullen Mourinho en co daar geen boodschap aan hebben.

Met de nipte zege op Craven Cottage heeft Tottenham Hotspur zich weer gemengd in de strijd om de Champions League-tickets, met een achterstand van vier punten op nummer vier Everton.

Everton heeft in de jacht op een topvier-klassering een moeizame zege geboekt. De formatie van manager Carlo Ancelotti mocht Richarlison danken dat het geen averij opliep tegen nummer negentien West Bromwich Albion. De Braziliaan was na ruim een uur voor de vierde keer op rij trefzeker voor The Toffees, die door de overwinning de sprong maakten naar de vierde plaats.

In de blessuretijd haalde Everton opgelucht adem. Want de gelijkmaker van Mbaye Diagne werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de ploeg van Ancelotti ontsnapte aan puntenverlies.

vi.nl