Alonso stelt Ferrari gerust

Fernando Alsonso heeft de fans van Ferrari gerustgesteld. De Spaanse autocoureur is van plan zijn contract bij de Italiaanse Formule 1-renstal uit te dienen en wil het na 2016 zelfs verlengen. “Dat is mijn wens. Ik zeg dat al een jaar lang en ik herhaal het nog maar eens”, zei de tweevoudig wereldkampioen.

McLaren diende zich afgelopen week aan als serieus alternatief voor de 33-jarige Alonso, die sinds zijn komst in 2010 bij Ferrari steeds naast de wereldtitel heeft gegrepen.

“Geen ander team”

Dit seizoen reed hij in 12 races slechts twee keer het podium op. “Dat ik in gesprek zou zijn met andere teams, is nooit van mijn lippen gekomen. Integendeel, ik heb altijd gezegd dat ik bij Ferrari wil blijven en wereldkampioen wil worden bij dit team”, aldus de kampioen van 2005 en 2006 bij Renault.

“Voor Ferrari moet je passie voelen. Als coureur ben ik al trots dat ik bij dit team mag rijden. Ik heb nog vele jaren voor me. Ik kan nog makkelijk 10 jaar mee. Zeker zolang ik plezier heb in wat ik doe.”

“Saai in langzame auto”

Alonso was een dag eerder heel wat kritischer. Hij laakte bij Sky Sports de bolide, die dit jaar niet is opgewassen tegen met name Mercedes. “Het is een frustrerend seizoen omdat we hoge verwachtingen hadden met de nieuwe motor.”

“In plaats daarvan liggen we verder achter de leiders dan ooit. Het is zelfs een beetje saai in een auto die te langzaam is, te zwaar is en een motor heeft die niet zo ronkt als vroeger.”

nos.nl

Share article

Latest articles