‘Als ik verkozen word, spelen Messi en Neymar volgend jaar samen bij Barcelona’

Jordi Farré trekt alle registers open in aanloop naar de presidentsverkiezingen bij Barcelona, die gepland staan op 24 januari. De 45-jarige Spanjaard doet een aantal ambitieuze beloftes.

Farré deed in 2015 ook al een gooi naar de macht bij Barcelona, maar verzamelde toen te weinig handtekeningen om serieus mee te dingen. Nu doet hij dus een nieuwe poging, met een nieuwe troef: Farré beweert Neymar naar Barcelona te kunnen halen, zo vertelt hij in gesprek met RAC1. Wel onder één voorwaarde.

‘Neymar is welkom, maar het eerste dat hij dan moet doen is zijn eisen bijstellen en zijn excuses aanbieden’, zegt Farré. ‘Zonder enige vorm van vernedering overigens. We hebben allemaal fouten gemaakt’, voegt hij toe. ‘Ik heb al gepraat met zijn entourage en we hebben het met elkaar gehad over een terugkeer naar huis.’

De 28-jarige Braziliaan hintte de afgelopen tijd meermaals naar een terugkeer naar Camp Nou en volgens Farré zou dat een goede zaak zijn. ‘Wie wil er nu niet de op twee na beste speler ter wereld in zijn team hebben?’, aldus de presidentskandidaat, die Neymar middels een speciale constructie voor zo’n veertig miljoen denkt over te kunnen nemen.

Daarnaast denkt Farré ook Lionel Messi bij Barcelona te kunnen houden. De 33-jarige Argentijn beschikt over een aflopend contract en wekte deze zomer niet de indruk dat hij zijn verbintenis binnenkort gaat verlengen. ‘Als ik verkozen word, spelen Messi en Neymar volgend jaar samen bij Barcelona. Ik weet zeker dat Messi niet wil vertrekken. Ik heb met zijn omgeving gesproken en hij heeft me verteld dat hij wil blijven, maar wel deel wil uitmaken van een winnend project.’

vi.nl

Share article

Latest articles