√Ālvarez maakt direct indruk bij West Ham United: ‘Hij is een beest’

Edson √Ālvarez heeft zaterdag indruk gemaakt bij zijn basisdebuut voor West Ham United. De van Ajax overgekomen Mexicaan was een van de uitblinkers in het gewonnen Premier League-duel met Brighton & Hove Albion (1-3), dat ondanks 78 procent balbezit en 25 doelpogingen onderuit ging bij het debuut van Bart Verbruggen.

√Ālvarez maakte vorige week zondag als invaller al zijn Premier League-debuut tegen Chelsea (3-1) en hielp als vervanger van James Ward-Prowse toen de overwinning over de streep te trekken. Zes dagen later posteerde manager David Moyes de miljoenenaankoop in de basis, als slot op de deur achter collega-middenvelders Ward-Prowse en Tom√°s Soucek. Dat deed de 25-jarige controleur met verve. Zowel¬†The Daily Mail¬†als¬†Sky Sports¬†beoordeelt hem met een 8.

De tabloid zag dat de transfersom van 38 miljoen euro goed besteed is. ‘Moyes geeft alleen geld uit, als hij zeker weet dat het zich uitbetaalt. Door de komst van de Mexicaan zal de lat hoger komen te liggen. √Ālvarez deed tegen Chelsea al negen minuten mee, maar dit gaf pas een echte indicatie van wat hij te bieden heeft. Met twee onderscheppingen, zeven¬†clearances¬†en zijn bereidheid om alles en iedereen te tackelen is hij in een instant hit in de kleedkamer.’

Dat beaamde linksback Emerson Palmieri. ‘Edson is defensiever, maar hij is een beest. Hij werkt heel hard’, klinkt het lovend uit de mond van de voormalig speler van Chelsea en AS Roma. ‘Aan de bal valt hij tijdens een wedstrijd niet meteen op, maar zonder de bal is hij ongelooflijk. Hij loopt overal op. Zelfs in de rondo voor de training of tijdens de warming-up, geeft hij honderd procent en wil hij winnen. En als je ziet dat een ploeggenoot dat doet, ga je dat zelf ook doen.’

tromoto nv

Zo is √Ālvarez al meteen een¬†leader by example. Dat soort spelers is precies wat de Londenaren nodig hadden na het vertrek van aanvoerder Declan Rice naar Arsenal. Ook Moyes toonde zich bij de BBC blij met de Mexicaan. ‘We weten dat hij alleen maar beter zal worden. Hij speelde verdedigend erg goed. Het ging vandaag om de drie punten, dus ik ben erg blij voor Edson’, aldus de manager van West Ham, dat zondag ook¬†de komst van Mohammed Kudus afrondde.

vi.nl

Share article

Latest articles