Alweer nieuwe leider bij motoren in Dakar Rally

AL-QAISUMAH –¬†De Argentijn Kevin Benavides heeft donderdag de vijfde etappe bij de motoren in de Dakar Rally gewonnen. De Honda-rijder nam meteen ook de leiding in het algemeen klassement, waarmee hij al de zesde leider wordt in de race in Saudi-Arabi√ę.

Zijn Chileense teamgenoot Jos√© Ignacio Cornejo Florimo werd tweede op exact 1 minuut. De Australi√ęr Toby Price finishte als derde.

Benavides nam de leiding over van de Fransman Xavier De Soultrait, die de dag na een klassementsproef van 456 kilometer als zesde afsloot. Eerder leidden de Amerikaan Ricky Brabec, die de proloog had gewonnen, Price, de Spanjaard Joan Barreda Bort, de Amerikaan Skyler Howes en De Soultrait. De Nederlander Paul Spierings kwam pas een kleine 2 uur na de winnaar als 42e aan in Al-Qaisumah.

Auto’s

Bij de auto’s ging de dagzege naar de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers. De Toyota-rijder had 58 seconden voorsprong op zijn landgenoot Brian Baragwanath. De Fransman Stéphane Peterhansel (X-raid Mini JCW Team) kwam als derde aan en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement. Naaste belager Nasser Al-Attiyah kwam ruim 2 minuten later dan Peterhansel over de finish. Het verschil tussen beiden groeide zo naar ruim 6 minuten.

Pech was er voor de Zuid-Afrikaan Henk Lategan. De Toyota-rijder crashte en werd met een gebroken sleutelbeen afgevoerd naar het ziekenhuis. Lategan was in de twee voorgaande etappes als tweede en derde ge√ęindigd en stond vierde in het klassement.

Telesport

Share article

Latest articles