Amiena knokt zich naar kwartfinale

Jurmen Amiena heeft zijn voorronde wedstrijd bij de 22ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso) in Veracruz gewonnen. Hij versloeg dinsdag in het World Trade Center de Hondurees Osman Herrera op het onderdeel boven 87 kg met 16-12.

Amiena zegt dat hij zijn best heeft gedaan. Volgens hem was dat voldoende om van mijn tegenstander te winnen. Amiena, die in de beginfase achterstond (2-0), zegt dat hij zijn tempo heeft opgevoerd en de achterstand weggewerkt. Dit zorgde ervoor dat Amiena een trap gaf aan het hoofd van Herrera en nam hierdoor de voorsprong: 3-2. Amiena bouwde hierna zijn voorsprong op naar 6-3.

In de tweede ronde heeft Amiena een systeem toegepast. Hij geeft aan dat hij hoge technieken en meer begon te stoten. Dit leverde de Surinaamse taekwondoka punten op en slot hierdoor de tweede ronde met een voorsprong van vijf punten: 12-7. In de derde ging het iets minder met Amiena. Hij zegt dat hij vermoeid was. Herrera was ook achter en moest terug komen en hij heeft van mijn vermoeid gretig gebruik gemaakt. De taekwondoka van Honduras verkleinde de achterstand naar twee punten, door trap naar het hoofd van Amiena: 13-11.  Amiena zegt dat hij de trap de instructies van de coach Rodney Wijnaldum heeft gevolgd en begon weer zijn voorsprong te verruimen. Hij won de wedstrijd uiteindelijk met 16-12.

Coach Wijnaldum zegt dat zijn tegenstander beter is gestart dan Amiena, waardoor hij vroeg achter is komen te staan. “Ik heb hem gezegd om het rustig aan te doen”. Dit heeft later vruchten afgeworpen. De oefenmeester zegt dat de tweede ronde Amiena veel beter heeft gevochten en kon daardoor een ruime voorsprong nemen. De trainer geeft ook aan dat de voorsprong van Amiena verkleint is geworden, omdat hij moe was. Hij geeft direct aan dat Amiena conditioneel wel in orde is. Wijnaldum zegt het harder voor hem gaat worden in de volgende ronde, want zijn tegenstander in kwartfinale is de boomlange Cubaan Robellis Despaigne. Amiena volgende gevecht is later om 15.00 uur ( 18.00 Surinaamse tijd).

Rakesh Parag (VSJS)

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter