Ancelotti: ‘Het enige dat Ronaldo nodig heeft, is een goal’

Hij maakte dit seizoen al 36 doelpunten voor Real Madrid, maar Cristiano Ronaldo kampt met een vormdip. Trainer Carlo Ancelotti hoopt dat de Portugese superster de voor zijn doen ongekend lange droogte snel doorbreekt.

Ronaldo kwam in zijn voorbije drie duels namens Real niet tot scoren, iets wat hem ruim een jaar geleden voor het laatst overkwam. Daarnaast bleef de dertigjarige vedette, die verwikkeld is in een titanenstrijd met Lionel Messi, in zijn laatste tien duels liefst zeven keer zonder doelpunt.

‘Er zit een stijgende lijn in zijn vorm. Het enige dat hij nodig heeft is een doelpunt. Grote kans dat hij er tegen Schalke een maakt’, aldus Ancelotti. Het zelfvertrouwen van de coach is niet vreemd, want vorig seizoen was Real in de achtste finale van de Champions League over twee wedstrijden met liefst 9-2 te sterk voor Die Königsblauen.

Titelverdediger
Het betekent niet dat er sprake is van gemakzucht in het Madrileense kamp. ‘Er bestaat geen grotere motivatie dan het verdedigen van je titel’, aldus Ancelotti, die vorig seizoen met Real Madrid voor de tiende keer in de historie de Champions League won. ‘Het prolongeren van de Champions League is onze allergrootste wens. Uit de historie blijkt dat het vrijwel onmogelijk is dat te doen, maar we gaan het zeker proberen.’

Ancelotti moet op bezoek bij Schalke improviseren, want Real Madrid kampt met een flinke personele crisis. Vooral op het middenveld is de spoeling dun, want Sami Khedira, Luka Modric en James RodrĂ­guez zijn geblesseerd. Daarnaast kan Ancelotti ook niet beschikken over Sergio Ramos en FĂĄbio CoentrĂŁo. Daar tegenover staat de rentree van Pepe.

vi.nl

Share article

Latest articles