Anthony Joshua slaat Koebrat Poelev tegen het canvas en blijft wereldkampioen

Anthony Joshua blijft wereldkampioen in het zwaargewicht bij de boksbonden IBF, WBO and WBA. De 31-jarige Engelsman bleek in Londen te sterk voor Koebrat Poelev, 39 jaar. Joshua sloeg zijn Bulgaarse uitdager in de negende ronde tegen het canvas.

Voor Joshua, olympisch kampioen van Londen 2012, was het zijn eerste optreden in eigen land in ruim twee jaar.

Poelev ging in de derde ronde voor eerst tegen de vlakte, maar de taaie Bulgaar stond op en bleef ronden lang op zijn benen staan. Tot de negende ronde toen dan toch het licht uitging na een klap op zijn kin.

Coronacrisis

Joshua en Poelev zouden eigenlijk op 20 juni van dit jaar al tegen elkaar uitkomen. Dat gevecht moest echter worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. Drie jaar geleden ging een onderling duel ook al niet door, omdat Poelev zich moest terugtrekken door een schouderblessure.

Joshua behaalde in zijn profcarrière tot dusver 24 overwinningen. Hij verloor alleen anderhalf jaar geleden van de Mexicaan Andy Ruiz. Poelev staat op 28 overwinningen en sinds zaterdagavond op twee nederlagen.

Tyson Fury

Voor Joshua wacht in het nieuwe jaar waarschijnlijk een lucratieve clash met zijn landgenoot Tyson Fury, de wereldkampioen van de WBC. Uit dat ultieme duel zou dan de onbetwiste wereldkampioen in het zwaargewicht naar voren moeten komen.

Meteen na zijn gewonnen partij tegen Poelev liet Joshua zich al uit over de gedroomde partij tegen Fury. ‚ÄěIk ben voor alles in. Wie wil Anthony Joshua in de ring zien tegen Tyson Fury in 2021? Ik ben in 2013 hiermee begonnen en sindsdien zit ik achter elke kampioensgordel aan.‚ÄĚ

‚ÄěVanaf morgen gaan we alles in het werk stellen om de partij tegen Fury van de grond te krijgen. Het is de enige partij waar het om draait in het boksen. Het wordt de grootste wedstrijd in de geschiedenis van het Britse boksen‚ÄĚ, aldus Eddie Hearn, de bokspromoter van Joshua.

Ook Fury was er zaterdagavond als de kippen bij. Op Instagram geeft hij meteen zijn vistekaartje af. ‚ÄěIk sla hem in drie ronden knock out.‚ÄĚ

 

 

Bron: Telegraaf.nl

Share article

Latest articles