Argentijnse zege tegen Duitsland niet onmogelijk

Diego Maradona is vol vertrouwen voor de WK-finale van zondag in het Maracanastadion. De Argentijnen moeten daarin Duitsland kunnen verslaan, aldus Pluisje. ‘Duitsland is niet onmogelijk’ verklaarde de Argentijnse voetballegende in zijn programma De Zurda op de Venezolaanse tv-zender Telesur.

Volgens Maradona kan een teveel aan zelfvertrouwen na de 7-1 zege in de halve finales tegen Brazilië de Duitsers zuur opbreken.

Aanvoerder Lionel Messi slaagde er gisteren dan weer niet in zijn stempel te drukken bij ArgentiniĂ«, dat zich pas na strafschoppen (4-2) tegen Nederland voor de eindstrijd wist te plaatsen. ‘Ik geloof dat Messi een beetje vermoeid was’, zei Maradona. In de halve finales was Javier Mascherano bij de ‘Albiceleste’ de absolute uitblinker, aldus de voormalige sterspeler van Napels.

Europa vs Zuid-Amerika
De Braziliaanse voetballegende PelĂ© feliciteerde het Braziliaanse buurland op Twitter voor de ‘grote zege’ tegen Oranje. ‘Ik kijk ernaar uit om zondag in Maracana de finale tussen twee grote voetballanden te bekijken’, tweette hij.

De Duitse bondscoach Joachim Löw vindt de affiche van de finale, waarin ‘Europa’ het opneemt tegen ‘Zuid-Amerika’, dan weer erg aantrekkelijk. ‘ArgentiniĂ« is defensief sterk, speelt compact en is goed georganiseerd’, stelde Löw. ‘En in het offensieve opzicht hebben ze met Messi en Higuain buitengewone spelers. We zullen ons goed voorbereiden en kijken uit naar Rio.’

ad.nl

Share article

Latest articles